ASA alustab jalgrataste varguskindlustust

24. aprill 1998, 00:00

ASA varakindlustustalituse juhataja Raul Suupi sõnul pakutakse mõningatele valitud klientidele säärast teenust juba praegu, kuid üldsust kavatsetakse jalgrattakindlustuse üksikasjadest informeerida mais.

Eeldatavasti ei ületa aastane kindlustusmakse 8% jalgratta väärtusest. Seega on näiteks 5000kroonise jalgratta aastane kindlustusmakse 400 krooni.

Jalgratta omavastutus on umbes 300 krooni. Kindlustataval jalgrattal peab olema pass, raaminumber ja rattalukk. Vanemaid kui kolmeaastaseid ning mitmekümne tuhande krooniseid jalgrattaid ei kavatseta Suupi sõnul kindlustada.

Suup märkis, et uus kindlustusliik on väga riskantne. Seetõttu loodame teha koostööd politseiga, ehkki erilist edu sealt ei oota, lisas ta.

Kindlustuspettustega tegeleva majanduspolitsei ametniku sõnul ei tohiks kindlustuspettuste ja jalgrataste varguste arv uue kindlustusliigi turule toomisega eriti suureneda, kuigi pettuse skeem oleks lihtne. Jalgratta omanikul pruugiks pärast kindlustuslepingu sõlmimist vaid ratas dokumentideta maha müüa ning politseisse ja kindlustusseltsi avaldus kirjutada, märkis politseinik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing