Põhjendamatu kriitika äriregistri suhtes

24. aprill 1998, 00:00

Veelkord äriregistri täht-aegadest. (Vastulause 22. aprilli Äripäeva artiklile «Äriregister vallandab alla 21aastaseid töötajaid»).

Paljude ettevõtjate seas käibib «tõde», et äriregister ei saa oma tööga hakkama. Äriregistri tegevuse jooksul on AS Kermon valmistanud ette üle 1500 registrikande. Miks ikkagi äriregistris tähtajad venivad?

Väidetavalt on ligi 80% äriregistrile esitatud avaldustest puudulikud. Suurem osa registritöötajate tööajast kulub määruste koostamisele, milles antakse tähtaeg puuduste kõrvaldamiseks, ja nii lähevad paljud teisele ja kolmandalegi ringile.

Veel mõni aeg tagasi kulus äriühingu asutamisele või kande tegemisele ligi 2 kuud, kuid me hoiatasime oma kliente ette ja olulisi arusaamatusi ei tekkinud.

Konsultatsioonifirmade tase on erinev. Teeme tihti ümber teiste firmade ettevalmistatud dokumente. Meil on tulnud kokku puutuda ka Hardi Reiteri poolt Arco Grupi (või nüüd Arco Konsultatsioonid) nime all ebakorrektselt vormistatud dokumentidega. Äriregistri kritiseerimisega ei hakka tähtajad lühenema -- tuleb lihtsalt teenuse kvaliteeti tõsta. Kasutades võimalust oma arvamust avaldada, teeksin ühtlasi väikese etteheite ka Äripäevale.

Kuigi arvamust olukorra kohta äriregistris küsiti teistegi käest (küsimustele vastas ka Kermoni nõukogu esimees Kersti Kracht), jättis Äripäev need arvamused avaldamata. Samuti oleks Äripäev võinud pilgu heita Arcoga seotud Interneti lehekülgedele, kus äriregistri ja selle töötajate kohta on kasutatud sootuks hämmastavaid väljendeid, nagu lolluse ja ükskõiksuse sümbioos; marutõbi; ajutine kretinism. Arvan, selle inimese avaldustesse, kes teiste kohta eespoolmainitud väljendeid kasutab, tuleks suhtuda eelarvamusega.

Oskus ametiasutustes asju ajada või seda mitte osata, kuulub ka firma maine loomise hulka.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing