RICI läheneb 500 punktile

24. aprill 1998, 00:00

Läti aktsiaturg langes neljapäeval taas järsult. Maaklerite sõnul on languse taga muutumatu olukord Vene-rindel. Ainsana suurematest firmadest tugevnes pisut Unibanka. Daugavpilsi mootoriketitehas langes 4 santiimi ning teatas pärast kauplemise lõppu ka esimese kvartali kasumite nõrgenemisest, mis peaks täna kaasa tooma uue järsu kukkumise. Komercbanka on taas lähenemas tasemele, millega ta hiljuti turule tuli. Aktsia lõpetas 1,95 latil ehk 5 santiimi esialgsest kõrgemal.

Leedu turul jätkus Roki?kise menu. Aktsia näitas tugevat käivet ning tugevnes põhinimekirjas teistest enam. Aktiivsemalt kaubeldi liiderpankadega, mis mõlemad pisut kukkusid. Hermisega tehti aga börsiväliselt üle 3 mln liti eest suurtehinguid turuhinnast tunduvalt kõrgemalt. Ilmselt lõpeb nädal Vilniuses suhteliselt rahulikult. Järgmisel nädalal võib aga oodata Leedu Panga otsust pankade aktsiaostu teemal.

Vene aktsiaturg alustas päeva tugevalt ning jätkas päeva jooksul positiivses meeleolus. Ostjate seas oli nii Vene kui ka välisinvestoreid ning lõpuks ulatus RTSi kauplemiskäive rahuldavalt üle 70 miljoni dollari. Turu saatus lähiajaks otsustatakse juba täna, tõenäoliselt isegi juba lõunaks. Arvestades investeeringutega seotud riske on loomulik, et osa investoreid kasutas ka väikest päevasisest tõusu kasumite realiseerimiseks. Kõik suuremad aktsiad olid siiski päeva lõpul tublisti kõrgemal.

USA turgudel liikusid rahavood kolmapäeval suurfirmade aktsiatest välja ning Dow langes õige pisut, olles eelnevalt käinud koguni üle 9200 punkti. Seda populaarsemad olid aga tehnoloogiaaktsiad. Paljud eeldasid, et Microsofti tulemused on arvatust paremad ning pärast kauplemise lõppu sai see arvamus ka kinnitust. Samas väitsid analüütikud, et oodatavaid numbreid on tavalisest enam kärbitud Aasia kriisi arvel nig seetõttu pole avaldatud numbrites midagi üleloomulikku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing