Aktsiate hinnad tõusid veidi

27. aprill 1998, 00:00

Aktsiate hinnad Tallinna börsil liikusid reedel erisuunaliselt. ÄP indeks jäi neljapäeva õhtuse sulgemistasemega võrreldes siiski plussi, kerkides päevaga 0,31%, 718,48 punktile. Kauplemine börsil oli närviline ja käive tagasihoidlik.

Nagu kõigil siinse regiooni turgudel, jälgiti ka Eestis hoolega, mis toimub Vene riigiduumas. Kirijenko peaministriks kinnitamine selgus siiski alles pärast börsi sulgemist Tallinnas ja selle uudise mõjud selguvad täna. Arvata võib, et noore ja reformimeelse peaministri kinnitamine mõjub finantsturgudele rahustavalt ning investeeringute maht Venemaa ja tema lähiregiooni riikide turgudele peaks kasvama.

Enimkaubeldud oli reedel Norma aktsia. Tihedalt Venemaaga seotud ja suurest dividendimaksest teatanud ettevõtte aktsia hind kerkis 17,02 mln kroonise käibe juures 0,67%, 75,5 kroonile.

Reedel kajastus aktsia hinnas Hoiupanga kolmapäeval toimuv fondiemissioon. Aktsia hind kukkus selle tulemusel 74,35%, 33,5 kroonile. Tegelik muutus oli +2,6%. Hoiupank avaldas reedel grupi I kvartali tulemused. Grupi konsolideeritud kasum 43,9 mln kr oli oodatust nõrgem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing