Hoiupanga esimese kvartali kasum on 43,9 miljonit krooni

27. aprill 1998, 00:00

Hoiupank sai selle aasta esimeses kvartalis ligi 51 miljonit krooni kasumit, grupi kasumit vähendasid tütarettevõtete kahjumid -- Hoiupanga Investeeringute AS sai poolteist miljonit krooni ning Hoiupanga Valduse AS 10,1 miljonit krooni kahjumit.

Hoiupanga Valduse ASile kuulub 85% Eesti Kindlustuse aktsiatest. Hoiupanga äriseisus kajastus Eesti Kindlustuse 9,7 miljoni kroonine kahjum.

Eesti Kindlustuse juhatuse esimehe Ivar Virkuse sõnul oli Eesti Kindlustuse tegelik esimese kvartali kahjum 5,8 miljonit. Kahe bilansi vahe 3,9 miljonit kanti Hoiupanga möödunud aasta bilanssi, sõnas Virkus.

Virkuse sõnul oli Eesti Kindlustuse kahjum tingitud asjaolust, et portfelli raskuspunkt on Tallinna poole liikunud. «Me tegutseme kogu Eestis, Tallinn oli aga nõrgalt esindatud,» lausus ta. Virkus lisas, et Eesti Kindlustus on suurendanud reserve, seegi on üks kahjumi põhjustest.

Hoiupanga Grupi varade maht kasvas esimese kvartaliga üle miljardi krooni. Märtsi lõpu seisuga jõudis see 10,8 miljardi krooni tasemele. Varad kasvasid peamiselt krediidiasutustele antud laenude ja võlakirjade arvel.

Hoiupank andis esimeses kvartalis Hansapangale 100 miljonit krooni laenu. Ligi 200 miljoni krooni võrra kasvasid Hoiupangas klientide hoiused.

Grupi omakapital oli märtsi lõpu seisuga 1,2 miljardit, omakapitali tootlus 14,6% ning kasum aktsia kohta esimeses kvartalis 9,1 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing