A.O. Imbi pankroti algatas omanik ise

29. aprill 1998, 00:00

A.O. Imbi omanik Vambola Kolbakov ütles, et tunduvalt elulisem on ravida firmat pankrotimenetluse kui kohtu kaudu. Tema hinnangul võimaldab menetlus nõudeid odavamalt tagasi saada.

«Igasugune majandustegevus pürib millegi saavutamisele,» nentis Kolbakov, kelle teise firma Lõunatööstuse ASi avalduse alusel A.O. Imbi pankrotistus. Kolbakobi sõnul on Imbi saatus seotud võõra riigi tegevusega. Pankrot on taktika, seletas ta.

Põlva maakohus kuulutas mitmesugustes ärivaldkondades tegutsenud Eesti vanima aktsiaseltsi A.O. Imbi pankroti Lõunatööstuse 2,34 miljoni kroonise nõude alusel välja reedel. Kolbakovile kuulub enamik Lõunatööstuse aktsiatest.

Kolbakov kinnitas, et A.O. Imbil on võlgadele varaline kate, kuid varade mahu peab täpselt läbi kalkuleerima. A.O. Imbi maksuvõlg küünib tema teatel poole miljoni kroonini, pandiga tagatud võlgu ei ole.

A.O. Imbi alustas tegevust 1989. aastal Eesti esimese erakapitalil põhineva äriühinguna. Aastate jooksul on ettevõte tegelenud eri ärivaldkondades. BNS

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing