• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Satwo vastu kaitsti nõudeid 4,2 miljoni eest

  Kokku esitasid 27 võlausaldajat nõudeid kaheksa miljoni krooni eest. Satwo suurimad võlausaldajad on Hansapank (1,8 mln krooni), Ühisliisingu AS (1,2 mln krooni) ja Tartu linna maksuamet (0,9 mln krooni).
  Pankrotihalduri ja Hansapanga ning Ühisliisingu esindaja vastuväitel jäi eile kaitsmata Riverbank Corp'i 3,8 miljoni kroonine nõue. «Tegu on segase taustaga offshore-firmaga,» kommenteeris pankrotihaldur Helmut Pikmets advokaadibüroost Paul Varul.
  Pikmetsa kinnitusel on segane ka Satwo omanikering. «Siia on segatud mitu offshore-firmat. Audiitorid kontrollivad praegu firma majanduslikku seisu ning selgitavad maksejõuetuse põhjuseid,» lisas ta.
  Ühe Satwo pankroti põhjusena nimetas Pikmets firma juhtimisvigu. Konkurentidest autokauplejad on avaldanud arvamust, et Satwole sai saatuslikuks üle kahe aasta tagasi umbes 16 miljonit krooni maksnud müügikeskuse rajamine.
  Pikmetsa kinnitusel on Satwol vara vaid kontorimööbli jagu.
  Tartu linnakohus kuulutas Satwo pankroti välja eelmise aasta 15. oktoobril. Pankrotimenetluse algatas Hansapank.
  Fordi autodega kaupleb Tartus Jõe autokeskuses praegu AS Belesta-E.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.