28. aprill 1998 kell 22:00

Satwo vastu kaitsti nõudeid 4,2 miljoni eest

Kokku esitasid 27 võlausaldajat nõudeid kaheksa miljoni krooni eest. Satwo suurimad võlausaldajad on Hansapank (1,8 mln krooni), Ühisliisingu AS (1,2 mln krooni) ja Tartu linna maksuamet (0,9 mln krooni).

Pankrotihalduri ja Hansapanga ning Ühisliisingu esindaja vastuväitel jäi eile kaitsmata Riverbank Corp'i 3,8 miljoni kroonine nõue. «Tegu on segase taustaga offshore-firmaga,» kommenteeris pankrotihaldur Helmut Pikmets advokaadibüroost Paul Varul.

Pikmetsa kinnitusel on segane ka Satwo omanikering. «Siia on segatud mitu offshore-firmat. Audiitorid kontrollivad praegu firma majanduslikku seisu ning selgitavad maksejõuetuse põhjuseid,» lisas ta.

Ühe Satwo pankroti põhjusena nimetas Pikmets firma juhtimisvigu. Konkurentidest autokauplejad on avaldanud arvamust, et Satwole sai saatuslikuks üle kahe aasta tagasi umbes 16 miljonit krooni maksnud müügikeskuse rajamine.

Pikmetsa kinnitusel on Satwol vara vaid kontorimööbli jagu.

Tartu linnakohus kuulutas Satwo pankroti välja eelmise aasta 15. oktoobril. Pankrotimenetluse algatas Hansapank.

Fordi autodega kaupleb Tartus Jõe autokeskuses praegu AS Belesta-E.

Hetkel kuum