Veskimöldre uuselamurajooni esimene pääsuke

29. aprill 1998, 00:00

Eesti suurima uuselamurajoonina planeeritud Veskimöldre elamurajoonis Laagri lähistel valmis märtsis freespalkidest kahekordne kivikatusega näidismaja, mis pole seni veel ostjat leidnud. ASi Arco Investeeringud kinnisvaraprojekt hõlmab tervikuna 72hektarilisel männimetsaga kaetud alal 175 eramaja ja korterelamuid kokku 84-le perele.

Mai keskel peaksid valmima piirkonna vee- ja kanalisatsioonitrassid. Samal ajal hakatakse ehitama teid, mis muudaksid Veskimöldre ostjatele atraktiivsemaks. Gaasitrassi ja elektriliinide ehitus on lõppenud.

Hoone valmis ehitaja näidismajana kinnisvarafirmale kuuluval krundil. Algselt ei olnud palkmajad piirkonda ette nähtud, kuid ehitatavate hoonete stiilirohkus ei välista ka palkmaju. Soome tüüpprojekti järgi lühikese aja jooksul kokku pandud standardmaja toetub lintvundamendile ja on uuemast linlikumast elustandardist lähtudes ilma keldrita.

Hoone täispuidust osad -- palgid, põrandalauad, uksed ja aknad -- pärinevad Soomest ja on ehitaja kinnitusel valmistatud kaasaegse tehnoloogiaga, mis teeb ka hoone hinna mõnevõrra kõrgemaks. Muu ehitusmaterjal pärineb Eestist. Soome palkmajade tootjal Honka on sadu tüüpprojekte, mis arvestavad eri maades valitsevat maitset. Veskimöldre maja arhitektuuriline lahendus peaks vastama eesti maitsele.

Et puumaja pole veel müüdud, ootab sisekujunduse lõplik viimistlus kliendi maitse-eelistuste taga. Ostja puudumisel pole ehitaja ka maja valmimisega eriti kiirustanud.

Maja kõrvale tuleb garaa?i asemel varjualune kahe auto jaoks, et maja ümbrus jääks kuuridest puutumata võimalikult õhuliseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing