Jazzkaare õhustik innustab erinevaid kuulajatüüpe

30. aprill 1998, 00:00

22.--26. aprillini Tallinnas, Pärnus ja Narvas
Juba 9. korda tõestas Jazzkaar, et Eestis on võimalik korraldada suurejoonelist ja rahvusvaheliselt väga esinduslikku d?ässifestivali, kuhu tahavad tulla maailma tippu kuuluvad muusikud.
Täissaalidele tõid muusikaelamusi maailma esiband?omängijaks tituleeritud Bela Fleck, briti saksofonivirtuoos Courtney Pine, elav d?ässilegend helilooja, arran?eerija ja saksofonist Frank Foster. Nüüdisd?ässi esindajateks oli trio John Abercrombie--Kenny Wheeler--Marc Copland. Sossi klubis tantsutas rahvast Gilles Peterson Inglismaalt, keda peetakse acid jazzi rajajaks.

Olin Jazzkaare juhuslik külastaja, sest armastan rohkem kantrimuusikat. Kuulasin band?omängijat Bela Flecki. Huvitas, mida põnevat saab band?oga d?ässi vallas teha. Kontsert ületas ootusi, mängu tase oli väga kõrge. Üllatasid pilli kasutusvõimalused. Meeldis ka festivali vaba õhkkond, vastuvõtlik publik. Need emotsioonid lähendavad d?ässile.

Kuulasin vokaalansambleid How Many Sisters ja Manhattan Vocal Project ning saksofonist Raul Sööti ansambliga Deeper Sound. Vokaalmuusika kontsert meeldis mulle väga, kõlas mõnus klassikaline d?äss. Raul Söödi ansamblist õhkus nooruslikku värskust. Jazzkaarel on erakordselt mõnus, vaba ja demokraatlik õhkkond nii laval kui saalis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing