• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Heleniuse tähetund

  Ei ole kuigi tavapärane, et keegi kaks nädalat järjest Äripäeva nädala tegija tiitli saab. Joakim Heleniuse juhitavale Hansa Investmentsile on viimased nädalad paraku mägede liigutamise aeg olnud.
  Agaralt Cresco väljatöötatud EMV ja Merko Ehituse ühinemissuhte vastu sõdimine on andnud tulemi, mis paneb tõesti huviga ootama 8. maid, nagu ka kõrvalleheküljel väidavad ehitusettevõtte EMV praegused ja endised juhid.
  Ehk ei olegi täiesti alusetud mõni aeg tagasi levima hakanud sahinad, et Hansa Investments tahab EMV liita hoopis Koger & Sumbergiga, kus samuti osalust omatakse.
  Joakim Helenius seadis õigetesse rööbastesse viimasel ajal Eestis hulgaliselt näiteid leidnud tendentsi, et ettevõtete juhatused kipuvad omanikel ülekäte minema. Tallinna Pank, ehitusettevõtted, Hoiupank jne.
  Hansa Investments andis kõigi ettevõtete managementidele päris tõsise vihje -- juhatused ei saa alati teha seda, mis ise tahavad.
  Ka mõni aktsionär on küllalt nupukas ja samuti rahakas, et suuta end liialt ettevõttega samastama hakanud tegevjuhtidele koht kätte näidata.
  Tasub meelde jätta Eesti ettevõtted, kus Hansa Investmentsi nõustatav Baltic Republics Fund praegu osalust omab: Hansapank, Hoiupank, Sylvester, Tallinna Kaubamaja, Reval Hotel Group, Koger & Sumberg, EMV, Baltika, Võru Juust, Eesti Näitused, Viisnurk, Eesti Gaas, üheksa Läti ja Leedu ettevõtet. On mõtlemisainet juhuks, kui kellelgi tekivad ühinemisplaanid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.