• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maaomanik käib riigiga kohut

  Riigiomandisse jäetaval maa-alal paikneb Tehvandi treeningukeskus, kuid samas kuulub osa maast kahele õigusjärgsele omanikule. «Kui kultuuriministeeriumi nõudmised rahuldatakse, jääb üks omanik ilma õuemaast, viljapuuaiast, põllu- ja heinamaast,» ütles Pühajärve vallavanem Riho Raave.
  Alvar Linnamäe sõnul sai ta tagasi 17 hektarit maad, millest kultuuriministeerium soovib nüüd riigistada ligi kaheksa. «Minu õuest läheb läbi rollerirada. Kultuuriministeerium taotles riigi omandisse rolleriraja alust maad ja raja teljest 20 m mõlemale poole. Ma pole lahendusega nõus. Maa peab jääma talule ja kultuuriministeeriumile kuuluvate rajatiste juurde tuleb eraldi määrata teenindusmaa,» ütles omanik.
  Raave sõnul tegi vallavalitsus kultuuriministeeriumile ettepaneku teenindusmaa määramiseks, kuid seda ei võetud arvesse. Kui kultuuriministeerium oleks arvestanud vallavalitsuse seisukohti ja oleks maaomanikega ise kokku leppinud, poleks asi halduskohtusse läinud.
  Kultuuriministeeriumi spordiosakonna nõuniku Mart Eduri sõnul ei lahendaks vallavalitsuse määratud teenindusmaa probleeme, sest maad on vähe. Lähitulevikus peaks Tehvandist ja Otepääst kujunema rahvusvaheliselt arvestatav suusakeskus, kuid kui suusakeskus paikneb eramaadel, ei tee riik enam investeeringuid, samuti ei saa sellisel juhul korraldada mitte ühtegi rahvusvahelist võistlust, põhjendas Edur maa riigi omandisse jätmist.
  Riik investeerib iga aasta Tehvandi suusakeskusse 3 mln krooni. Eduri sõnul need investeeringud lõpevad, kui maaomanikele õigus antakse.
  Edur ütles, et ta teab, millega teisipäevane arutlus lõpeb. «Asi võtab uue ja seadusliku pöörde, kus kõik jääb valla otsustada. Kui Pühajärve valla otsus on tulevikus niisugune, et suusakeskust edasi arendada ei saa, tuleb kõne alla Tehvandi suusakeskuse erastamine või müük.»
  Vallavanema sõnul ei ole keegi Tehvandil suusaspordi vastu, kuid riik peab järgima seadusi ja arvestama maaomanike õigustega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.