Turg on närviline ja ettevaatlik

04. mai 1998, 00:00

Tallinna börs jäi neljapäeval, enne pikka nädalavahetust, suhteliselt rahulikuks. Kuigi hommikul avanes börs kolmapäeva õhtuga võrreldes ligi 1,3% kõrgemal, liikus ÄP indeks kauplemise käigus vaikselt allapoole ja sulgus 693,95 punktil ehk 0,09 protsendiga miinuses. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 60,95 mln kr.

Märkimisväärset käivet suutis neljapäeval näidata vaid Hansapanga aktsia, mille 30,53 mln kroonine käive moodustas börsisüsteemi kogukäibest üle poole. Hoiupanga liitmise teate mõjul elavnenud kauplemises kerkis Hansapanga aktsia neljapäeval 1,2%, 105,5 krooni tasemele. Arvestades, et Hoiupanga, Ühispanga ja Tallinna Panga aktsia langesid 1,3--3,6%, on Hansapanga tõus igati märkimisväärne.

Kuigi Hoiupanga aktsia on seoses Daiwa laenu tagamaade avalikustamisega ja tehingu lõpetamisest Hoiupangale tekkinud 45 mln kr potentsiaalse kahjumiga sattunud tugeva surve alla, hoiab teda vähemalt esialgu vee peal Hansapangaga kokkulepitud ühinemissuhe.

Suurima, 10,2protsendise tõusu tegi neljapäeval Merko Ehituse aktsia. Tõusu taga nähakse esimese kvartali tugevat majandustulemust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing