• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg on närviline ja ettevaatlik

  Tallinna börs jäi neljapäeval, enne pikka nädalavahetust, suhteliselt rahulikuks. Kuigi hommikul avanes börs kolmapäeva õhtuga võrreldes ligi 1,3% kõrgemal, liikus ÄP indeks kauplemise käigus vaikselt allapoole ja sulgus 693,95 punktil ehk 0,09 protsendiga miinuses. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 60,95 mln kr.
  Märkimisväärset käivet suutis neljapäeval näidata vaid Hansapanga aktsia, mille 30,53 mln kroonine käive moodustas börsisüsteemi kogukäibest üle poole. Hoiupanga liitmise teate mõjul elavnenud kauplemises kerkis Hansapanga aktsia neljapäeval 1,2%, 105,5 krooni tasemele. Arvestades, et Hoiupanga, Ühispanga ja Tallinna Panga aktsia langesid 1,3--3,6%, on Hansapanga tõus igati märkimisväärne.
  Kuigi Hoiupanga aktsia on seoses Daiwa laenu tagamaade avalikustamisega ja tehingu lõpetamisest Hoiupangale tekkinud 45 mln kr potentsiaalse kahjumiga sattunud tugeva surve alla, hoiab teda vähemalt esialgu vee peal Hansapangaga kokkulepitud ühinemissuhe.
  Suurima, 10,2protsendise tõusu tegi neljapäeval Merko Ehituse aktsia. Tõusu taga nähakse esimese kvartali tugevat majandustulemust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.