5. mai 1998 kell 22:00

Humala majja tulevad korterid

Ehitustegevus Rüütli ja Küütri tänava nurgal seiskus talvel, sest hoone projekt tuli omanikul, ASil Estimpex, ümber teha. Hoone rendikonkursi korraldaja Uus Maa Kinnisvarabüroo AS tegi turu-uuringu ja leidis, et hoone ülakorrustele planeeritud büroopinnad on mõttekam ehitada korteriteks.

«Tartu vanalinnas pole bürooruumide järele nõudlust,» selgitas Uus Maa tegevdirektor Urmas Laur. «Samas kortereid vanalinnas eriti ei pakuta,» lisas ta.

Estimpexi haldusjuht Martin Siimer ütles, et hoone kolmandale ja neljandale korrusele ehitatakse kuni kümme 80--160 ruutmeetri suurust korterit. Keldrikorrusele tuleb õllekelder, kahe esimese korruse äripindu on kokku 1100 ruutmeetrit.

«Töö rentnike otsimisega käib,» lausus Urmas Laur. Ta tunnistas, et ühtegi siduvat lepingut pole Uus Maa veel sõlminud.

Martin Siimer ütles, et Estimpex kuulutab lähipäevil välja täpsustatud hinnapakkumise ehitaja leidmiseks.

Tartu ehitusfirma ASi Linnaehitus juhataja Alar Kroodo kinnitas, et nende firma on konkursi juba üks kord võitnud. Linnaehitus tegi hoone lammutustööd ja vaiatööde ettevalmistusi ligi miljoni krooni eest.

Investeerimisfirma AS Beeta Invest ostis õllerestorani hoone Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna korraldatud oksjonil 2,65 miljoni krooni eest 1996. aasta detsembris. Praegu kuulub hoone ASile Estimpex, mille suurim osanik on Beeta Invest.

Hetkel kuum