• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kehvemaid ametnikke ootab koondamine

  Peaminister Mart Siimanni kinnitusel ei tohi valitsemiskulud lähiaastatel kasvada ning seetõttu piirduvad palkade tõstmise võimalused koondamiste või vahendite ümbertõstmisega.
  Rahandusministeeriumi riigivalitsemisasutuste arendusosakonna juhataja asetäitja Taavi Veskimägi sõnul on ametnike konkreetsetest tulevastest palkadest veel vara rääkida, kuid järgmise aasta riigieelarvest lähtudes on mõned küsimused juba paika pandud.
  «Pole ju saladus, et enamik ametnikke on alamakstud ja riigiasutused hädas kompetentsete ja võimekate töötajate leidmisega,» nentis Veskimägi. «Ent see, kui riigivõimu teostab ebapädev inimene, läheb riigile kallimaks maksma, kui kõrgema palgaga töötav hea ametnik.»
  Veskimägi kinnitusel on kavandatava palgareformi üks eesmärke luua tugev juhtivametnike meeskond, kes suudaks kaasa lüüa näiteks liitumisläbirääkimistes ELiga.
  Hakkame parandama tippametnike taset, sest pole kasu ka kümnest alamast spetsialistist, kui pole ühte korralikku juhtivspetsialisti, kes nad tõsiselt tööle paneks, selgitas Veskimägi.
  Tõenäoliselt jääb ametnike palgaastmestiku kõrgeima astme palgaks 14 000 krooni senise 10 500 krooni asemel. Kõrgeima astme palgaga on praegu seotud ka peaministri ja ministrite töötasu, kuid rahandusminister Mart Opmanni kinnitusel sõlmitakse nende palgad kõrgeimast astmepalgast edaspidi lahti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.