5. mai 1998 kell 22:00

Rahapaigutus Black Jacki eeldab teadmisi

Ajal, mil uusi loteriisid ilmub kui seeni pärast vihma, võiks tähelepanu pöörata traditsioonilistele kasiinomängudele: rulett, kariibi pokker, Black Jack (BJ). Kasiinos on risk suurem summa kaotada küll suurem kui loteriides, ent samas on kasiinomängud märksa lootusrikkamad. BJ võib vaadelda ka kui teatavat rahapaigutamise viisi. Tähtis on korralik kodune ettevalmistus. Intuitsioonile või suisa õnnele ei maksaks lootma jääda, sest kõik mängud on teatavasti statistilised.

Võidu?anssidelt on parim Black Jack, kus mängija ei ole ainult statisti (sponsori) rollis. BJ on ka ainus kasiinomäng, kus võite pikal distantsil plussi jääda. Aga selle hinnaks on, et mäng muutub teile raskeks tööks ja te ei tunne mängust mingit lõbu. Koos algõpetusega tuleb pähe taguda strateegiline tabel ehk kuidas kõikvõimalikes seisudes käituda: millal passida, millal juurde võtta, millal splittida või topeldada. See peab olema selge nagu ükskordüks. Tegelikult ei ole see raske, sest mingi mänguplaan peab teil niikuinii olema. Te hakkate mängima veidi masinlikult, kuid ei kaota ega võida see-eest suurelt. Üldjuhul jääte nulli.

Veelgi kurnavam töö ootab ees, kui ta tahate ilmtingimata võita, mis ei ole võimatu. Peate leidma endale sõbra, kes loeb mahaläinud kaarte. Kuid ettevaatust -- lääne kasiinodes on kaartide lugemine muide keelatud. Võite saada igavese mängukeelu selles kasiinos!

On mängufaase, kus teil on teatud paremus krupjeega võrreldes. Kuid mida selgem on paremus, seda harvem tuleb sellist seisu ette. Seetõttu teeb kaardilugeja pidevat tööd, millest õnnestub ainult vahetevahel midagi ära kasutada. Aga need üksikud helged momendid on teie kasuks ja visa tööga jõuate plussi. Nimetatud mänguskeem eeldab, et olete mängija, kes saab esimesena kaardid, ja laua taga on veel teisi mängijaid, kes mängivad ka siis, kui olete ajutiselt eemale tõmbunud. Ent te võite miinusfaasis mängida madalate ja plussfaasis kõrgete panustega.

Kui muudes kasiinomängudes on kõik mängufaasid võrdväärsed ja krupjee kasuks, siis BJ esineb ajutist «anomaaliat», mida on võimalik ära kasutada.

Hetkel kuum