• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Slovakkia ja Rumeenia reiting alanes

  Slovakkia riigi ja Slovakkia pankade võlareitingut alandati ühe astme võrra tasemele BB.
  Thomson Bankwatchi riigireitingute direktor Betty Starkey ütles, et Slovakkia reitingu alandamine tulenes lühiajaliste laenudega rahastatud püsivast fiskaal- ja väliskontode defitsiidist.
  Slovakkia välisvõlg jõuab prognooside kohaselt tänavu 12 miljardi dollarini, märkis Starkey. Intressimäärad on viimase kuu jooksul tõusnud rekordiliselt kõrgele, kuna keskpank püüab võidelda spekulatiivse surve vastu, mille eesmärk on krooni devalveerimine.
  Rumeenia reiting langes seniselt tasemelt BB- tasemele B+. Rumeenia pankade lühiajaliste kohaliku valuuta kohustuste reiting alanes seniselt tasemelt LC-1 tasemele LC-2 ja pikaajaliste valuutakohustuste reiting tasemelt BB- tasemele B+.
  Rumeenias on üleminek turumajandusele seiskunud ning riiki ootab ees järjekordne seisaku- või langusaasta pärast mullust 6,6protsendilist tagasiminekut.
  Rumeenia panganduses näeb Thomson Bankwatch probleemi väheses likviidsuses ning varade kvaliteedis. BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Argo Rosin: tõsiroheline pööre vajab rohkem insenere
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Kuidas leida oma rahale hea kodu?
Investorid üritavad paaniliselt leida oma rahale head kodu, taustaks heitlik olukord majanduses ja aina uusi tippe vallutavad börsiindeksid.
Investorid üritavad paaniliselt leida oma rahale head kodu, taustaks heitlik olukord majanduses ja aina uusi tippe vallutavad börsiindeksid.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.