• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA turg taas rekordkõrgustel

  Läti börs kukkus eile kaks ja pool protsenti ning RICI lõpetas päeva allpool 500 punkti taset. Maaklerid loodavad tõusu nädala teisel poolel, sest turg üritab distantseeruda pingetest Venemaaga. Suurimate langejate hulgas oli siiski Vene turuga tihedalt seotud Daugavpilsi masinaajamitehas ning Kaija (langesid vastavalt 3 ja 4 santiimi). Unibanka teade liisingufirma osaluse müügist Den Norskele tõstis panga aktsiat 10 protsendi võrra.
  Leedu turg oli eile kindla suunata. Põhinimekirja indeks Litin langes 7,28 punkti võrra, Litin-A seevastu tõusis 0,69 protsenti. Turuliider Hermis kukkus 4,66% ning maaklerite sõnul pole turul tõusu oodata enne heade uudiste saabumist.
  Venemaa kauplemissüsteem alustas pärast pikki pühi uut nädalat ning pea protsendilise tõusuga. Maaklerid on edasise tõusu suhtes pessimistlikud, arvates, et praegune tasakaalupunkt on saavutatud ning investorite huvi raugenud. Arenevad turud on momendil samuti huviorbiidist väljas, mistõttu jääb loota uue valitsuse positiivsetele sammudele. Turuliidritest jäi Ühendatud energiasüsteemid praktiliselt samale tasemele, Lukoil tõusis 1,45 %.
  Ideaalilähedane USA majandusolukord suunas Wall Streeti taas rekordkõrgustele. Dow lõpetas esmaspäeval uuel life high tasemel (9184,94 punkti), päevasisene uus rekord on nüüd 9261,91 punkti. Esmaspäevane tõus oli siiski rohkem firmade ja sektorite kui kogu turu tõus. NYSE tõusjate-langejate suhe oli enam-vähem tasakaalus. Suurim tõusja (39%) New Yorgi börsil oli Union Texas Petroleum, kes teatas oma ühinemisest Arcoga. Nasdaqi turu tegija oli farmaatsiafirma Entremed, mis tõusis päeva lõpuks 329 protsenti. Dow koosseisu suurimad tõusjad olid Union Carbide (peab ühinemisläbirääkimisi British Petroleumiga) ning Eastman Kodak.
  Eile aga vedasid langevad dollar ja võlakirjaturg alla ka aktsiaturu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.