6. mai 1998 kell 22:00

Jäätisevabrikud alustavad eksporti

Tallinna külmhoone juhatuse esimehe Margus Puusti sõnul on Läti turul võrreldes Eesti turuga konkurents tihedam, sest Lätis tegutseb kuus jäätisetehast. «Samas on sealne turg ligi kaks korda suurem kui siin,» lisas ta.

Eesti jäätiseturu maht on külmhoone hinnangul sel aastal umbes 6000 tonni, Läti turu suurus on aga kuni 10 000 tonni jäätist aastas.

Külmhoone kavatseb eksporti alustada ka Venemaale ja Ukrainasse. «Selleks ajaks, kui valmib uus jäätisetehas, peavad ekspordilepingud sõlmitud olema,» ütles Puust. Uuest jäätisetehasest peaks tema sõnul toodangut saama järgmise aasta alguses ja tehase võimsus tuleb kuni 10 000 tonni jäätist aastas.

Ka teine Eesti jäätisetootja, AS Balbiino on alustanud jäätise eksporti Lätti ja Ukrainasse. Balbiino juhataja Riho Niilsi sõnul pole eksport veel reeglipärane ja sellepärast ei saa rääkida konkreetsest kogusest. Niilsi kinnitusel on Balbiino valmis eksportima jäätist aastas 180 mln krooni eest.

Tallinna külmhoone müüs tänavu nelja kuuga koduturul 761 tonni jäätist, mis on viiendiku võrra rohkem kui mullu samal perioodil.

Hetkel kuum