Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millest lähtuda firmasse bürookombaini valimisel

  Bürookombainiga saab faksida, printida, teha koopiaid, skaneerida ja rääkida telefonitsi. Mõnel mudelil on sisse ehitatud automaatvastaja või saab selle juurde liita. Need võimalused ühes kestas annavad küll mugava kontorimasina, kuid kõik funktsioonid koos ei tööta. Näiteks ei saa faksi vastuvõtmise ajal printida ega paljundada. See võib büroos masina taha tekitada järjekorra. Kuid bürookombain hoiab kokku ruumi, vabastab kontori hulgast juhtmetest ning lubab mitmeid vajadusi kompaktselt lahendada. Seadmeid üksikult ostes juhtub, et muretsetakse parim skanner, kuid kokkuhoiu mõttes ostetakse väheefektiivne printer.
  Ka läheb kontoritehnika kõigi asjade eraldi muretsemisel üldjuhul kallimaks kui bürookombain üksi. Kombaine toodetakse mitmesugustele tarbijatele. Enamik seadmeid on mõeldud keskmise töömahuga väikeste büroode jaoks.
  Bürookombaine on kahesuguseid: tindiprits- või lasertehnoloogiaga. Kallima laserkombaini trükikvaliteet on parem, kuid vahe ei ole väga suur, kui tindipritskombainil on teravus piisav ning tint hea.
  Värvitrükk nõuab kallimat seadet, üldjuhul laserkombaini. Kvaliteetset graafikat ei tasu siiski praeguste bürookombainidega taga ajada. Graafika nõuaks ka suuremat teravust. Mustvalgel kombainil on normaalne teravus ehk resolutsioon 300 dpi.
  Universaalsel kontorimasinal on oluline ka mälu, mida võiks olla minimaalselt paarkümmend lehekülge. Seda mitte ainult paberi lõppemise puhuks, vaid samuti selleks, et näiteks printeri hõivatuse tõttu ükski saadetav ega saabuv faks kaduma ei läheks. Siis saab kasutada masina mälus olevat koopiat. Mälu kasutamine sõltub ka sellest, kas salvestatakse teksti või pilti. Kombain peab suutma meeles pidada järjekorda võetud töid, et õigel ajal õige asi välja printida. Kontorikombaini mälu aitab vähendada järjekordi eri funktsioonide samaaegsel kasutamisel.
  Bürookombaini paberikasseti maht kõigub üldjuhul paarisaja lehe ümber. Lisakassette ostes on võimalik mahutavust suurendada.
  Kombaini ostmisel on kasulik müüjalt üle küsida, kui kallis on selle hooldamine. Tavaliselt on universaalkombain üks keerulisemaid masinaid, mis büroosse muretsetakse.
  Ise aparaati parandama hakata ei ole mõtet, kindlasti on kasulikum, kokkuvõttes ka rahaliselt soodsam, viia kombain hooldusfirmasse või kutsuda kohale spetsiaalväljaõppega töömees.
  Ostmise ajal peaks uurima, kui kallis on hoolduse tellimine ametlikult müüjalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Aasia turud võnkusid vaikselt, USA pidas kauplemispüha
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Oleg Ossinovski naine lükkab kümned miljonid üüratusse päikeseparki
Jelgava linnavolikogu andis ilma suurema avaliku tähelepanuta 30 aastaks eraomanike kätte 112 hektaril laiuva lennuvälja. Praeguse plaani kohaselt hakkab Oleg Ossinovski naise Anastasija Udalova juhitav ettevõte SP Austrumi sinna rajama päikeseparki.
Jelgava linnavolikogu andis ilma suurema avaliku tähelepanuta 30 aastaks eraomanike kätte 112 hektaril laiuva lennuvälja. Praeguse plaani kohaselt hakkab Oleg Ossinovski naise Anastasija Udalova juhitav ettevõte SP Austrumi sinna rajama päikeseparki.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.