• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millest lähtuda firmasse bürookombaini valimisel

  Bürookombainiga saab faksida, printida, teha koopiaid, skaneerida ja rääkida telefonitsi. Mõnel mudelil on sisse ehitatud automaatvastaja või saab selle juurde liita. Need võimalused ühes kestas annavad küll mugava kontorimasina, kuid kõik funktsioonid koos ei tööta. Näiteks ei saa faksi vastuvõtmise ajal printida ega paljundada. See võib büroos masina taha tekitada järjekorra. Kuid bürookombain hoiab kokku ruumi, vabastab kontori hulgast juhtmetest ning lubab mitmeid vajadusi kompaktselt lahendada. Seadmeid üksikult ostes juhtub, et muretsetakse parim skanner, kuid kokkuhoiu mõttes ostetakse väheefektiivne printer.
  Ka läheb kontoritehnika kõigi asjade eraldi muretsemisel üldjuhul kallimaks kui bürookombain üksi. Kombaine toodetakse mitmesugustele tarbijatele. Enamik seadmeid on mõeldud keskmise töömahuga väikeste büroode jaoks.
  Bürookombaine on kahesuguseid: tindiprits- või lasertehnoloogiaga. Kallima laserkombaini trükikvaliteet on parem, kuid vahe ei ole väga suur, kui tindipritskombainil on teravus piisav ning tint hea.
  Värvitrükk nõuab kallimat seadet, üldjuhul laserkombaini. Kvaliteetset graafikat ei tasu siiski praeguste bürookombainidega taga ajada. Graafika nõuaks ka suuremat teravust. Mustvalgel kombainil on normaalne teravus ehk resolutsioon 300 dpi.
  Universaalsel kontorimasinal on oluline ka mälu, mida võiks olla minimaalselt paarkümmend lehekülge. Seda mitte ainult paberi lõppemise puhuks, vaid samuti selleks, et näiteks printeri hõivatuse tõttu ükski saadetav ega saabuv faks kaduma ei läheks. Siis saab kasutada masina mälus olevat koopiat. Mälu kasutamine sõltub ka sellest, kas salvestatakse teksti või pilti. Kombain peab suutma meeles pidada järjekorda võetud töid, et õigel ajal õige asi välja printida. Kontorikombaini mälu aitab vähendada järjekordi eri funktsioonide samaaegsel kasutamisel.
  Bürookombaini paberikasseti maht kõigub üldjuhul paarisaja lehe ümber. Lisakassette ostes on võimalik mahutavust suurendada.
  Kombaini ostmisel on kasulik müüjalt üle küsida, kui kallis on selle hooldamine. Tavaliselt on universaalkombain üks keerulisemaid masinaid, mis büroosse muretsetakse.
  Ise aparaati parandama hakata ei ole mõtet, kindlasti on kasulikum, kokkuvõttes ka rahaliselt soodsam, viia kombain hooldusfirmasse või kutsuda kohale spetsiaalväljaõppega töömees.
  Ostmise ajal peaks uurima, kui kallis on hoolduse tellimine ametlikult müüjalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.