«Carmeni» nimiosaline võitis publiku südameG. Bizet' ooper

08. mai 1998, 00:00

Estonia teatris 20., 26., 28. mail kell 19, 3., 6. juunil kell 19. Pilet 30--150 krooni.

Neljavaatuseline «Carmen» on olnud Estonia teatri repertuaaris seitsmel korral. Kaheksanda «Carmeni» tõi Estonia lavale maailmas hinnatud lavastaja Albert-André Lheureux Belgiast, kostüümikunstnik on Gérard Audier Prantsusmaalt, lavakujundus on Liina Keevallikult.
Osades: Carmen -- Riina Airenne/Irina Dol?enko, Don José -- Vello Jürna/Jurijs Aladins, Escamillo -- Aare Saal/Jassi Zahharov.

Vaatasin esietendusele eelnenud kontrolletendust, kuid sain sellegipoolest elamuse. Meeldis nii Riina Airenne kui Jassi Zahharov. Olen näinud ?Carmenit? ka teistes esitustes. Praegune lavastus avaldas muljet: leidlikult flamencoga täidetud vaheajad, samuti poistekoor. Kuna ooperit esitatakse originaalkeeles, annab see lootust tuua enam külalisesinejaid.

Üldmulje on positiivne. Nägin «Carmenit», mille koosseisus laulis nimiosalisena Riina Airenne. Ta ületas Estonia keskmise taseme, kandis rolli kenasti välja. Lavastus tervikuna oli liikuv ja elav, lavakujundus leidlik, moodustades terviku kostüümidega. Vaid flamencos ja sellele järgnenud muusikas oleks võinud kontrast ja pinge enam välja tulla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing