• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kevad toob avaautod tänavatele

  Sel aastal näivad kevadekuulutajateks olevat kabrioletid, mõtlesin, kui mõned nädalad tagasi mulle tagasiteel Tallinna erkkollane Saabi kabriolett vastu vuhises -- vaatamata siis veel jääkatte all olnud Haapsalu lahele ning jahedatele kevadilmadele. Kevad on käes -- viimastel kuudel on Eestis ostetud viis Saab 9-3 kabrioletti, neist kolm aprillis. Kui ÄP avaautode edetabelit koostaks, oleks Saab hetkel nr 1 Eestis.
  Kabrioletibuumist siiski rääkida ei saa. Volkswageneid müüva ASi Saksa Auto müügijuht Andrus Prants ütles, et ehkki huvilisi jätkub, on nende Motorexil näidatud Golf Cabriolet endiselt müümata. «Selle müüme ilmselt maha, kuid rohkem sel aastal tõenäoliselt mitte,« arvas ta.
  Nn efektiautodena ostetakse Eestis meelsasti ka Hyundaisid, mille müük pärast tagasihoidlikku aasta algust (10 autot kuus) lõpuks käima läks -- 56 autot ja esimesena esikuuikust väljas. Coupesid osteti aprillis 6 -- üks vähem kui Lantraid.
  Üle pika aja ületas sõiduautode müük kuus 1000 piiri. Aprillis müüdi 1219 sõiduautot, märtsikuu tulemus ületati tervelt 280 autoga. Automüügi madalseis on läbi, sest tegu on läbi aegade kolmanda tulemusega -- kõrgemale on küünditud vaid mullu septembris (1311) ja oktoobris (1231).
  Mullu aprillis müüdi Eestis 956 sõiduautot, nelja kuuga 2546 (nüüd 3609).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.