7. mai 1998 kell 22:00

Kevad toob avaautod tänavatele

Sel aastal näivad kevadekuulutajateks olevat kabrioletid, mõtlesin, kui mõned nädalad tagasi mulle tagasiteel Tallinna erkkollane Saabi kabriolett vastu vuhises -- vaatamata siis veel jääkatte all olnud Haapsalu lahele ning jahedatele kevadilmadele. Kevad on käes -- viimastel kuudel on Eestis ostetud viis Saab 9-3 kabrioletti, neist kolm aprillis. Kui ÄP avaautode edetabelit koostaks, oleks Saab hetkel nr 1 Eestis.

Kabrioletibuumist siiski rääkida ei saa. Volkswageneid müüva ASi Saksa Auto müügijuht Andrus Prants ütles, et ehkki huvilisi jätkub, on nende Motorexil näidatud Golf Cabriolet endiselt müümata. «Selle müüme ilmselt maha, kuid rohkem sel aastal tõenäoliselt mitte,« arvas ta.

Nn efektiautodena ostetakse Eestis meelsasti ka Hyundaisid, mille müük pärast tagasihoidlikku aasta algust (10 autot kuus) lõpuks käima läks -- 56 autot ja esimesena esikuuikust väljas. Coupesid osteti aprillis 6 -- üks vähem kui Lantraid.

Üle pika aja ületas sõiduautode müük kuus 1000 piiri. Aprillis müüdi 1219 sõiduautot, märtsikuu tulemus ületati tervelt 280 autoga. Automüügi madalseis on läbi, sest tegu on läbi aegade kolmanda tulemusega -- kõrgemale on küünditud vaid mullu septembris (1311) ja oktoobris (1231).

Mullu aprillis müüdi Eestis 956 sõiduautot, nelja kuuga 2546 (nüüd 3609).

Hetkel kuum