• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Renault teeb Kangoost maastikusõidukit

  Kui Prantsuse suurim autotootja Renault mullu oma väikeautoga Kangoo turule tuli, leidus hulganisti kahtlejaid, kas imeliku väljanägemisega autole ka ostjaid leidub. Leidus ja küllaga, tänavune tootmismaht peaks ulatuma juba 180 000 autoni, mis peaks andma Kangoole Euroopa autoturul 1% turuosa.
  Kangoo uusima modifikatsiooniga Kangoo Pampa pöörab Renault teelt kõrvale. Linnamaastikuautode klassi Kangoo RTE-versiooni baasil ehitatud Pampa siiski ei küüni, kuid 50 mm võrra kõrgem kliirens ja tugevam vedrustus parandavad siiski märgatavalt auto läbitavust. Täislastis Pampa kliirens on 180 mm, mis on praktiliselt võrdne tühja standardmudeli omaga.
  Pampat hakatakse tootma 1,2-liitrise bensiini- ja 1,9-liitrise diiselmootoriga. Käigukast on sama, mis tavalisel Kangool, kuid 5. käigu ülekandesuhet on pisut muudetud.
  Kangoo saab endale ka sama uue põlvkonna ABSi, nagu ka äsja esitletud uus Clio.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.