10. mai 1998 kell 22:00

Aktsia hauakaevajad

Möödunud nädalal oli tähelepanu keskpunktis Tallinna farmaatsiatehas. Kahjuks küll negatiivses mõttes. Põhjus oli aprilli viimasel päeval avaldatud ettevõtte esimese kvartali majandustulemustes, mis olid üllatavalt kesised.

Õli valas tulle firma juhtkond, keeldudes majandustulemusi kommenteerimast. Juhtkonna üleolev suhtumine aktsionäridesse ja vaikimisest tingitud teadmatus andsid hoogu juurde majandustulemuste avalikustamisest alanud hinna langusele.

Ettevõtte uus juhtkond pole ettevõtte eelmise juhtkonna ja endise tuumikomaniku Magnum Grupi vigadest õppinud. Endiselt kehtib põhimõte, et headest uudistest teatame ja kui vaja, siis isegi valetame aktsionäridele. Kui on aga tegemist negatiivse infoga, siis lihtsalt vaikime. Selline suhtumine võib aga ettevõttele kalliks maksma minna. Üks väikeaktsionär kavatseb just sellepärast alustada farmaatsiatehase vastu kohtuteed ja nõuab ettevõttelt enam kui miljoni krooni suurust kahjutasu.

Aktsionäri võiduvõimalusi suurendas möödunud nädalal selgunud fakt, et farmaatsiatehasel ei ole kunagi olnud Venemaal mingit tollisoodustust, nagu möödunud aasta mais börsile teatati. Seega ei saa halbade majandusnäitajate põhjus olla tollisoodustuse kadumine. See uudis peaks aktsionäre veelgi ettevaatlikumaks muutma.

Farmaatsiatehase juhtkonna käitumisele andsid möödunud nädalal igatahes aktsionärid hävitava hinnangu. Ettevõtte aktsia kukkus nädalaga 36,25%.

Hetkel kuum