11. mai 1998 kell 22:00

Nõrkusehoog pangasektoris

Jätkuv segadus panganduses viis eile hommikul aktsiate hinnad Tallinna börsil järsule langusele. Pangasektori juhtimisel kukkus ÄP indeks päevaga 2,83%, 656,1 punktile. Börsi ja vabaturu käive püsis väike, ulatudes registreeritud 415 tehingus 43,69 mln kroonini.

Üsna harvaesinevalt ei ulatunud eile ühegi aktsia päevakäive üle 10 mln kr taseme. Suurima käibega (9,18 mln kr) oli harjumuspäraselt Hansapanga aktsia. Erilist elavnemist ei põhjustanud ka Forekspanga ja Hoiupanga eile avaldatud aprillikuu tulemused. Tulemused olid oodatult kesised -- Forekspanga puhaskasum 3,1 mln kr (märtsis 7,9 mln kr) ja Hoiupangal koos 15,7 mln kroonise erakorralise dividendituluga 22,7 mln kr (märtsis 17,8 mln kr).

Hoiupanga aktsia tegi päevaga 9,19protsendise kukkumise ja sulgus 25,2 kr tasemel. Suure kukkumise taga ei olnud siiski viletsad majandustulemused, vaid jätkuvad probleemid Daiwa laenuga ja sellega seonduva avalikustamisel.

Tööstussektoris läbis suurima kukkumise Viru Ranna aktsia -- 9,68%, 20,05 kroonile. Eilsele langusele eelnes mäletatavasti kiire tõus tingituna Epeksi pakkumisest.

Hetkel kuum