• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nõrkusehoog pangasektoris

  Jätkuv segadus panganduses viis eile hommikul aktsiate hinnad Tallinna börsil järsule langusele. Pangasektori juhtimisel kukkus ÄP indeks päevaga 2,83%, 656,1 punktile. Börsi ja vabaturu käive püsis väike, ulatudes registreeritud 415 tehingus 43,69 mln kroonini.
  Üsna harvaesinevalt ei ulatunud eile ühegi aktsia päevakäive üle 10 mln kr taseme. Suurima käibega (9,18 mln kr) oli harjumuspäraselt Hansapanga aktsia. Erilist elavnemist ei põhjustanud ka Forekspanga ja Hoiupanga eile avaldatud aprillikuu tulemused. Tulemused olid oodatult kesised -- Forekspanga puhaskasum 3,1 mln kr (märtsis 7,9 mln kr) ja Hoiupangal koos 15,7 mln kroonise erakorralise dividendituluga 22,7 mln kr (märtsis 17,8 mln kr).
  Hoiupanga aktsia tegi päevaga 9,19protsendise kukkumise ja sulgus 25,2 kr tasemel. Suure kukkumise taga ei olnud siiski viletsad majandustulemused, vaid jätkuvad probleemid Daiwa laenuga ja sellega seonduva avalikustamisel.
  Tööstussektoris läbis suurima kukkumise Viru Ranna aktsia -- 9,68%, 20,05 kroonile. Eilsele langusele eelnes mäletatavasti kiire tõus tingituna Epeksi pakkumisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.