12. mai 1998 kell 22:00

Aktsiaturg otsib toetuspinda

Langusmeeleolu Eesti aktsiaturul kestab ja investorid hoiavad halvema kartuses investeerimast. Eilses keskmiselt aktiivses kauplemises (börsisüsteemi päevakäive ulatus 64,24 mln kroonini) suutis plusspoolele jääda mõni üksik aktsia. ÄP indeks tegi päevaga 1,52% kukkumise ja lõpetas 646,11 punktil, mis on käesoleva aasta madalaim tase. Sügisese börsikriisi tipphetke, novembri lõpu tasemeni on veel 74,33 punkti ehk 11,5%.

Üks eilsetest vähestest tõusjatest oli ka Hoiupanga aktsia, mille hind kerkis päevaga 4,17% 26,25 kroonile. Seda võib pidada reaktsiooniks üleeilsele üle 9protsendisele kukkumisele. Samas Hansapanga aktsia kukkus 4,55%, viies aktsiate turukapitalisatsioonid ühinemissuhte lähedusse -- 63,8/36,2.

Rohkem kui 4% tõusu tegi eile ka Tallinna Kaubamaja aktsia. Huvitava kokkulangemisena teatas kaubamaja pärast börsipäeva lõppu Helsingi filiaali sulgemisest. Hinnatõusu võimaliku põhjusena pakuti töötajatele suunatud optsiooni alusaktsiate kokkuostmist. Aktsiad osteti eile, teades, et täna võib aktsia hind uudise toel tõusta. Oma arvamuse sellise käitumise kohta võiks öelda väärtpaberiinspektsioon.

Hetkel kuum