NRG äriplaan arvestab Eesti huve

13. mai 1998, 00:00

NRG Energy Eesti esinduse direktor Hillar Lauri rääkis, et valitsuse soovi järgi säilib uue äriplaani kohaselt Narvas elektritootmine põlevkivi baasil.

Riigile jääb 51% elektrijaamu haldavast aktsiaseltsist. «Ameerika investor ei saa sel juhul teha ühtegi sellist otsust, mida ei ole heaks kiitnud Eesti valitsus,» sõnas Lauri.

Juhul kui NRG projekti kaasatakse, on garanteeritud, et elektrienergia hind tõuseb aastas keskmiselt vähem kui kolm senti kWh kohta, kinnitas Lauri. Seitsme aasta pärast ei pruugi elektri hind enam tõusta, lisas ta.

Lauri sõnul on see äriplaan nüüd lõplik. NRG ootab valitsuse vastust juba jaanipäevaks. «Ma usun, et see on nii hea plaan, et saab heakskiidu,« lausus Lauri.

Elektrienergeetika keskuse juhataja Märt Mõtus ütles, et väga raske on öelda, millise otsuse valitsus selle äriplaani kohta langetab, aga tema isikliku arvamuse kohaselt on asi aetud küllaltki ummikusse.

«Kui veel poolteist aastat tagasi sai veel öelda, et ärgem ameeriklastega koostööd tee, siis praegu seda võimalust pole,» lausus Mõtus. «Asi on sellises staadiumis, et keelduda on tegelikult võimatu. Enam pole siin suurt midagi arutada,» sõnas ta.

Eesti Energia tootmisdirektor Lembit Vali ütles, et ASi Narva Elektrijaamad äriplaani heakskiitmine on praegu puhtalt poliitikute otsustada. «Meil kui majandusinimestel ei ole siin küll enam midagi öelda,» märkis Vali.

Kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees ja Eesti Energia nõukogu liige Toomas Luman ei soovinud ennustada, mis otsuse valitsus langetab. Mis puudutab valitsuse varem tehtud ettekirjutusi, siis selles osas on progress selgesti tuntav -- neis punktides on toimunud oluline lähenemine ja konsensuse saavutamine on siiski tõenäoline, lausus Toomas Luman.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing