Leedu telefonid on valepassiga ostetud

14. mai 1998, 00:00

«Telefone on paari tuhande ringis,» teatas firma esindaja. Kõik telefonid olid sim-lock'iga, mis hiljem maha võeti.

«Telefonide lukustamist raskendab asjaolu, et IMEI kood on muudetud,» lisas firma esindaja. Tema sõnul püüab Bit? GSM teha kõik, et nende kasutamist piirata. Esindaja sõnul on tõenäoline, et telefonid on kõik ühe IMEI koodiga. See tähendab, et kui üks telefonidest lukustatakse, ei saa kasutada ka teisi. «See inimene, kes neid telefone müüb, teab, et tema tegevus pole legaalne. Muidu poleks IMEI koode muudetud,» tõdes Bit? GSMi esindaja.

Eestis on müüdud ostja väitel Leedu telefone üle 300. «Ükski neist pole lukustunud ja kui see juhtub, ostan tagasi,» kinnitas leedu aktsendiga vene keelt kõnelev telefonimüüja. Palju telefone müümata on, pole teada. Bit? GSMi esindaja sõnul võivad kõik paartuhat mobiiltelefoni olla Eestis.

Sim-lock'iga mobiiltelefoni Nokia 3110 hind Bit? GSMi müügiesinduses on ligi 2000 krooni, Eestis müüb leedulasest ärimees neid 800 krooni kallimalt. Eri allikate teatel maksab Eestis sim-lock'i eemaldamine 200--1000 krooni. Nokia 3110 maksab näiteks Esmofoni poodides ligi 3700 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing