13. mai 1998 kell 22:00

Ökoloogia tuleb järgmises etapis

Märtsis tulid töötoolide müügitabeli auhinnalisele kolmandale kohale, üllatuslikult küllaltki kallid kvaliteettoolid. Kuigi sel kuul nende ost enam nii aktiivne polnud, on neid siiski tublisti müüdud. See näitab, et on firmasid, kes enda töötajatele ergonoomiat lubada saavad.

Kui võtta Offixi toolide müügisumma ning jagada see müüdud toolide arvuga, saame 1841 krooni. Kui teha sama operatsioon tabeli järgmise Eta Spaga, mida müüb Thulema, saame 1337 krooni. Tabeli eelviimane, Lamm Spa Thulemalt maksab 5477 krooni.

Ergonoomilisem tool maksab ka enam.

Mööblimüüjate hinnangul vaatab 70 protsenti ostjatest hinda, 20 protsenti ergonoomilisust ja 10 protsenti kuju. Hoopis tähelepanuta on Eestis jäänud maailmas levima hakkav uus mood: ökoloogiline tool. Keskkonnasõbralik tool on jällegi mitu korda kallim kui keemiat sisaldav tool. Keskkonnasõbralik tool on tavaliselt plastist ega riku õhku, nagu seda teevad keemilisi kunstühendeid sisaldavad toolid.

Looduslikult mõtlemine tuleb arvatavasti pärast seda, kui on õpitud ergonoomiat hindama. Eesti tooliostja pole sinnani jõudnud.

Hetkel kuum