Park Consuli hotellis on tunda vana hea Inglismaa hingust

14. mai 1998, 00:00

Esimesed kirjalikud ajalooürikud mainivad raehärra ehk ladinapäraselt consuli aitasid Pühavaimu ja Vene (Munga) tänava nurgal juba 14. sajandil. Pisut enam kui kuus sajandit pärast seda on vanast aidast saanud luksuslik hotell restorani, sigaritoa, veinikeldri, raamatukogutoa ja koosolekuteruumiga.

Numbritoad kujundas Torill Knight pastelsetes toonides: bee?, helesinine, helepruunikaspunane. Olgugi iga tuba erineva disainiga, läbib siiski kogu hotelli ühtne stiil, mida on seni tuntute järgi küllaltki raske liigitada.

Nii koridorides kui igas toas ja vannitoas ripuvad seintel erinevad pildid, meenutades 17.--18. sajandit. Trepiseintele on välja pandud kõikide perekondade vapid, kes kunagi selle maja omanikud on olnud.

Sisenedes fuajeesse, jääb vasakule vana massiivne lubjatud kamin. Minnes vasakule, jõuab raamatukogutuppa, kus seisab väike kappkirjutuslaud. Pehmel tumepunasel sohval on tupsudega siid- ja sametpadjad.

Nii pildid kui enamik mööblit on toodud Inglis-ja Iirimaalt. Sealt toodud on ka arvatavasti inglastest n-ö majaperemehe ja -perenaise portreemaalid, mis tervitavad Eestimaal kunagise saksa linnakodaniku hoone fuajees küllalt suure tõenäosusega piiritagust külalist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing