• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia vari arenevatel turgudel

  Uuenenud Aasia kriisi oht süvendab investorite usalduskriisi arenevate turgude vastu. Venemaal on aktsia- ja võlakirjaturud languses, juhtivate aktsiate hinnad on kukkunud aastatagustele tasemetele.
  Eile ja kolmapäeval kukkus Venemaa RTS-indeks ligi 4%. Venemaa ühendatud energiasüsteemide aktsia langes 0,30 dollarilt 0,27 dollarile, Lukoili aktsia 15,40 dollarilt 14 dollarile.
  MFK Renaissance'i maakleri Mihhail Koltsovi sõnul on hinnalangus tingitud peamiselt välisteguritest. «Arvatakse, et Aasia kriisi uus laine on käes,» ütles ta.
  Teisipäevane RTSi langus 290,72 punktile oli esimene kord pärast veebruari algust, kui indeks sulgus allpool 300 punkti taset. Siis oli turg toibumas sügiskriisi kaotustest.
  Venemaa, mis läinud aastal oli üks tulusamaid uusi turge, on sel aastal investoritele pettumuse valmistanud. Mullu 50% kukkunud aktsiahinnad on tänavu veel 30% langenud. Rahutust on tekitanud ka Venemaa keskpanga esimehe Sergei Dubinini viimased avaldused järjekordse võimaliku majanduskriisi kohta Venemaal.
  Moskvas visiidil viibiva USA aserahandusministri Lawrence Summersi sõnul on investorid praegu skeptilised kõigi arenevate turgude vastu, soovides näha raamatupidamisstandardite ja järelevalve olulist paranemist.
  Analüütikute arvates kannatavad Aasia kriisi mõjul enim Venemaa ja Brasiilia.
  Aasia kriisi tagajärjel on Venemaa pidanud intresse tõstma, mis on siseturult võetavad laenud kallimaks teinud ja ähvardavad riigi eelarvedefitsiiti veelgi suurendada. Majanduskasvu taastumine on Aasia kriisi mõjul nihkunud vähemalt poole aasta võrra. REUTERS-DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.