17. mai 1998 kell 22:00

Dividendide tulumaks

Tulumaksuseaduse (TMS) § 32 alu-sel kaasneb osanikele dividendide väljamaksmisega 26/74 ulatuses dividendide summast tulumaksu tasumine ettevõtte poolt.

Dividendide maksmisega seoses makstud tulumaks on käsitletav ettevõtte tulumaksu ettemaksuna. TMS võimaldab maksustamisperioodil dividendidelt tasutud maksusumma maha arvata ettevõtte poolt tasumisele kuuluvast tulumaksust.

Kuna TMS ei defineeri eraldi mõistet «tasumisele kuuluv tulumaks», on siin võimalik lähtuda selle mõiste tavatähendusest. Seega võib ettevõte dividendidelt tasutud maksusumma maha arvata nii TMS § 31 alusel tasumisele kuuluvatest igakuistest avansilistest maksetest, TMS § 29 alusel tuludeklaratsiooni järgi juurdemaksmisele kuuluvast maksusummast kui ka TMS § 32 alusel järgmisel dividendide väljamaksmisel makstavast tulumaksust.

Hetkel kuum