• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dividendide tulumaks

  Tulumaksuseaduse (TMS) § 32 alu-sel kaasneb osanikele dividendide väljamaksmisega 26/74 ulatuses dividendide summast tulumaksu tasumine ettevõtte poolt.
  Dividendide maksmisega seoses makstud tulumaks on käsitletav ettevõtte tulumaksu ettemaksuna. TMS võimaldab maksustamisperioodil dividendidelt tasutud maksusumma maha arvata ettevõtte poolt tasumisele kuuluvast tulumaksust.
  Kuna TMS ei defineeri eraldi mõistet «tasumisele kuuluv tulumaks», on siin võimalik lähtuda selle mõiste tavatähendusest. Seega võib ettevõte dividendidelt tasutud maksusumma maha arvata nii TMS § 31 alusel tasumisele kuuluvatest igakuistest avansilistest maksetest, TMS § 29 alusel tuludeklaratsiooni järgi juurdemaksmisele kuuluvast maksusummast kui ka TMS § 32 alusel järgmisel dividendide väljamaksmisel makstavast tulumaksust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.