Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad unustavad kliendi

  «Iga pank töötab liitumise eel sissepoole, mitte väljapoole,» pidas Lõhmus Tallinna Panga 625 000 kroonist puhaskasumit aprillis ootuspäraseks. Ta lisas, et liitumise mõte ongi selles, et uus pank oleks midagi enamat kui kaks panka eraldi.
  Ühispanga asepresident Ülo Suurkask tunnistas, et pankadele on hetkel ühinemise läbiviimine olulisem kui kliendid. Ühispank teenis aprillis 1,7 miljonit krooni puhaskasumit.
  «Enne oli klient tähtsam, praegu on kliendi kõrvale tekkinud teine objekt, mis tähelepanu vajab, s.o liitumine,» rääkis Suurkask.
  Suurkase väitel pole Tallinna Panga väärtus langenud. «Tähtsam on see, mida pank pärast ühinemist teenib, kui see, mida ta enne tegi,» sõnas Suurkask.
  Tallinna Panga riski- ja varahalduse osakonna juhataja Rändy Hütsi ütles, et ei saa väita, nagu oleks Tallinna Pank kliendid unarusse jätnud. «Muidugi on liitumise küsimus oluline, investoritel on tähtis vaadata liitunud panka,» lausus ta.
  Rändy Hütsi sõnul on Tallinna Panga väike kasum tingitud madalseisust aktsiaturgudel.
  Tallinna Panga aktsionär, ASi Lääne Kalur juhataja Otu Sukles ütles, et tema ei vaata hea pilguga sellele, et panga kasum väheneb ja klienditeeninduse kultuur langeb. «Inimlikust seisukohast on see arusaadav, kõik istuvad kohvri otsas ja ootavad, kes jääb uude panka tööle, kes mitte,» sõnas Sukles.
  Sukles ütles, et Lääne Kalur hoiab oma pangakontot Ühispangas ja on ka selle panga aktsionär, mistõttu ettevõte on pankade ühinemise poolt.
  Tallinna Panga aktsionäri ja sama panga kliendi ASi Restor juhataja Arsi Kook väitis, et tema pole pangas klienditeenindusega probleeme märganud. «Päris kibestunud me väikese kasumi pärast ei ole,» sõnas Kook.
  Suure restaureerimisfirma juhi sõnul võib Tallinna Panga kasumi vähenemist käsitleda hooajalise nähtusena. «Globaalselt vaadates suhtume positiivselt asjaolusse, et ühinemisele pööratakse rohkem tähelepanu kui klientidele ja aktsionäridele, sest nad ehitavad ju uut panka,» sõnas Kook.
  Kook lisas, et Tallinna Panga aktsionäride üldkoosolekul hääletab AS Restor eeldatavasti Ühispangaga liitumise poolt.
  Tallinna Panga bilansimaht oli aprilli lõpus 3,16 miljardit krooni, mis on 38 miljonit krooni väiksem kui märtsis.
  Panga bilansimahu vähenemine on seotud märtsi lõpus saadud sündikaatlaenuga, mille vahenditest asendati märtsi lõpus ja aprilli alguses lühemaajalisi laene. Klientide hoiused ja tähtajalised deposiidid aprillis kasvasid.
  Ühispanga bilansimaht ületas aprilli lõpus 10,5 miljardit krooni. Aprillis kasvas panga bilansimaht 30 miljonit krooni. Ühispanga nelja kuu puhaskasum oli 83 miljonit krooni.
  Tallinna Panga ja Ühispanga aktsionärid teevad pankade ühinemise otsuse 24. mail.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Tööhõiveraporti ootuses sulgusid peamised USA indeksid madalamal
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Päikesepaneelide paigaldamine katusele
Eestis on üha enam hakatud paigaldama päikesepaneele ja ehitama terveid päikseelektrijaamu. Rohepööre, pandeemialainete ajal alanud ja geopoliitilise olukorra tõttu üha kallinevad elektrihinnad on muutnud päikesepaneelid üha populaarsemaks.
Eestis on üha enam hakatud paigaldama päikesepaneele ja ehitama terveid päikseelektrijaamu. Rohepööre, pandeemialainete ajal alanud ja geopoliitilise olukorra tõttu üha kallinevad elektrihinnad on muutnud päikesepaneelid üha populaarsemaks.

Olulisemad lood

Euroopa Liit leppis kokku nafta hinna ülempiiris ja uutes sanktsioonides
Euroopa Liidu liikmesriigid leppisid kokku, et kehtestavad Vene naftale hinnalae, ikka püüdlusest vähendada Kremli tulusid. Hinnalagi on osa kaheksandast Moskva-vastaste sanktsioonide paketist.
Euroopa Liidu liikmesriigid leppisid kokku, et kehtestavad Vene naftale hinnalae, ikka püüdlusest vähendada Kremli tulusid. Hinnalagi on osa kaheksandast Moskva-vastaste sanktsioonide paketist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.