• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad unustavad kliendi

  «Iga pank töötab liitumise eel sissepoole, mitte väljapoole,» pidas Lõhmus Tallinna Panga 625 000 kroonist puhaskasumit aprillis ootuspäraseks. Ta lisas, et liitumise mõte ongi selles, et uus pank oleks midagi enamat kui kaks panka eraldi.
  Ühispanga asepresident Ülo Suurkask tunnistas, et pankadele on hetkel ühinemise läbiviimine olulisem kui kliendid. Ühispank teenis aprillis 1,7 miljonit krooni puhaskasumit.
  «Enne oli klient tähtsam, praegu on kliendi kõrvale tekkinud teine objekt, mis tähelepanu vajab, s.o liitumine,» rääkis Suurkask.
  Suurkase väitel pole Tallinna Panga väärtus langenud. «Tähtsam on see, mida pank pärast ühinemist teenib, kui see, mida ta enne tegi,» sõnas Suurkask.
  Tallinna Panga riski- ja varahalduse osakonna juhataja Rändy Hütsi ütles, et ei saa väita, nagu oleks Tallinna Pank kliendid unarusse jätnud. «Muidugi on liitumise küsimus oluline, investoritel on tähtis vaadata liitunud panka,» lausus ta.
  Rändy Hütsi sõnul on Tallinna Panga väike kasum tingitud madalseisust aktsiaturgudel.
  Tallinna Panga aktsionär, ASi Lääne Kalur juhataja Otu Sukles ütles, et tema ei vaata hea pilguga sellele, et panga kasum väheneb ja klienditeeninduse kultuur langeb. «Inimlikust seisukohast on see arusaadav, kõik istuvad kohvri otsas ja ootavad, kes jääb uude panka tööle, kes mitte,» sõnas Sukles.
  Sukles ütles, et Lääne Kalur hoiab oma pangakontot Ühispangas ja on ka selle panga aktsionär, mistõttu ettevõte on pankade ühinemise poolt.
  Tallinna Panga aktsionäri ja sama panga kliendi ASi Restor juhataja Arsi Kook väitis, et tema pole pangas klienditeenindusega probleeme märganud. «Päris kibestunud me väikese kasumi pärast ei ole,» sõnas Kook.
  Suure restaureerimisfirma juhi sõnul võib Tallinna Panga kasumi vähenemist käsitleda hooajalise nähtusena. «Globaalselt vaadates suhtume positiivselt asjaolusse, et ühinemisele pööratakse rohkem tähelepanu kui klientidele ja aktsionäridele, sest nad ehitavad ju uut panka,» sõnas Kook.
  Kook lisas, et Tallinna Panga aktsionäride üldkoosolekul hääletab AS Restor eeldatavasti Ühispangaga liitumise poolt.
  Tallinna Panga bilansimaht oli aprilli lõpus 3,16 miljardit krooni, mis on 38 miljonit krooni väiksem kui märtsis.
  Panga bilansimahu vähenemine on seotud märtsi lõpus saadud sündikaatlaenuga, mille vahenditest asendati märtsi lõpus ja aprilli alguses lühemaajalisi laene. Klientide hoiused ja tähtajalised deposiidid aprillis kasvasid.
  Ühispanga bilansimaht ületas aprilli lõpus 10,5 miljardit krooni. Aprillis kasvas panga bilansimaht 30 miljonit krooni. Ühispanga nelja kuu puhaskasum oli 83 miljonit krooni.
  Tallinna Panga ja Ühispanga aktsionärid teevad pankade ühinemise otsuse 24. mail.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.