• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA turud liiguvad üha alla

  Läti aktsiad liikusid reedel oma liidri Unibanka jälgedes pisut alla. Kauplemiskäive oli viimaste aegade kohta keskpärane 220 000 latti. Unibanka kaotas kolm santiimi, kuid püsib maaklerite sõnul seni siiski tugevana ning aktsia järele on nõudlust hoolimata hiljutistest tõusudest. Ainsana olulisematest aktsiatest tõusis Balta, seda koguni 15 santiimi 4,45 latini, kuid sel tasemel on aktsia kallis ning arvestades tema vähest likviidsust võib eeldada peatset hinna taandumist seniste tasemete poole.
  Leedu aktsiate hinnad stabiliseerusid mõnevõrra, kuid maaklerid näevad turul sellest hoolimata jätkuvat langustrendi. Litin tõusis mõne punkti tänu pika languse järel tõusma hakanud Hermisele. Ka Roki?kis tõusis napilt. Vilniuse pank jätkas aga kukkumist. Medienos Plau?ase nädala kestnud väike tõus peatus ning hind langes napilt. A-nimekirjas jätkas tundmatu investor aga võitlust Leedu Energia pärast, hoides käibe kõrgel, ehkki hind püsis muutumatuna 5 litil.
  RTS-indeks jätkas reedel oma nädala kestnud järsku langustrendi, kuid keskpanga teade, et intressimäärad jäävad muutmata, pani turu õhtupoolikul siiski pisut tõusma. Sellest hoolimata on turg hetkel viimase 16 kuu madalaimal tasemel. ÜES lõpetas päeva 3,6% kaotusega, kuid tõusis päeva madalaimalt, 9,2% languse tasemelt. LUKoil ainsa suure aktsiana koguni tõusis napilt. Siiski pole languse lõplik peatumine veel kindel.
  USA turud liikusid nii neljapäeval kui ka reedel alla. Uudiseid oli üsna palju, sealhulgas kahe hiiglase Hewlett-Packardi ja Walt Disney kehvad majandustulemused, mis aktsiaid järsult alla viisid. Samuti näitas tarbijahinnaindeks oodatust veidi suuremat tõusu, mis investoreid oluliselt häiris. Intressimäärade tõstmise hirm on siiski suurel määral kadunud, enam tuntakse huvi Indeoneesia sündmuste arengu ning nädalavahetusel toimunud G8 kohtumise võimalike järelmite suhtes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.