17. mai 1998 kell 22:00

USA turud liiguvad üha alla

Läti aktsiad liikusid reedel oma liidri Unibanka jälgedes pisut alla. Kauplemiskäive oli viimaste aegade kohta keskpärane 220 000 latti. Unibanka kaotas kolm santiimi, kuid püsib maaklerite sõnul seni siiski tugevana ning aktsia järele on nõudlust hoolimata hiljutistest tõusudest. Ainsana olulisematest aktsiatest tõusis Balta, seda koguni 15 santiimi 4,45 latini, kuid sel tasemel on aktsia kallis ning arvestades tema vähest likviidsust võib eeldada peatset hinna taandumist seniste tasemete poole.

Leedu aktsiate hinnad stabiliseerusid mõnevõrra, kuid maaklerid näevad turul sellest hoolimata jätkuvat langustrendi. Litin tõusis mõne punkti tänu pika languse järel tõusma hakanud Hermisele. Ka Roki?kis tõusis napilt. Vilniuse pank jätkas aga kukkumist. Medienos Plau?ase nädala kestnud väike tõus peatus ning hind langes napilt. A-nimekirjas jätkas tundmatu investor aga võitlust Leedu Energia pärast, hoides käibe kõrgel, ehkki hind püsis muutumatuna 5 litil.

RTS-indeks jätkas reedel oma nädala kestnud järsku langustrendi, kuid keskpanga teade, et intressimäärad jäävad muutmata, pani turu õhtupoolikul siiski pisut tõusma. Sellest hoolimata on turg hetkel viimase 16 kuu madalaimal tasemel. ÜES lõpetas päeva 3,6% kaotusega, kuid tõusis päeva madalaimalt, 9,2% languse tasemelt. LUKoil ainsa suure aktsiana koguni tõusis napilt. Siiski pole languse lõplik peatumine veel kindel.

USA turud liikusid nii neljapäeval kui ka reedel alla. Uudiseid oli üsna palju, sealhulgas kahe hiiglase Hewlett-Packardi ja Walt Disney kehvad majandustulemused, mis aktsiaid järsult alla viisid. Samuti näitas tarbijahinnaindeks oodatust veidi suuremat tõusu, mis investoreid oluliselt häiris. Intressimäärade tõstmise hirm on siiski suurel määral kadunud, enam tuntakse huvi Indeoneesia sündmuste arengu ning nädalavahetusel toimunud G8 kohtumise võimalike järelmite suhtes.

Hetkel kuum