18. mai 1998 kell 22:00

Elukindlustuse saab ühendada pangahoiusega

Hansapanga Kindlustuse juhatuse esimees Mart Einpalu ütles, et tegemist on kindlustustootega, mis sarnaneb oma olemuselt hoiusega. Elukindlustuskaitse minimaalne riskikindlustussumma on 10 000 krooni.

Kapitali kasvuplaaniga on võimalik siduda ka lisakindlustusi, näiteks õnnetusjuhtumi kindlustust. Kindlustusmaksete tasumine, selle suurus ja aeg on kliendi otsustada.

Hansapanga jaemüügiosakonna juhataja Aira Tammemäe sõnul on kasvuplaan eriti sobiv neile, kes soovivad luua oma perele turvakapitali, mis mujal maailmas on kuni kuuekordne pere netosissetulek. «Kui midagi peaks pere sissetulekutega juhtuma, on võimalik raha ajutiselt välja võtta, ilma et sellega kaasneksid sanktsioonid,» rääkis Tammemäe.

Kapitali kasvuplaani fikseeritud aastaintress on tänavu kümme protsenti. Kindlustusvõtjal on olemas ka lisaintressi teenimise võimalus sõltuvalt kindlustusseltsi investeeringute tootlikkusest. «Selle toote puhul lisaintress nii domineeriv ei ole, sest oleme garanteerinud suhteliselt kõrge põhiintressi,» tunnistas Tammemäe.

Eesti Elukindlustuse juhatuse esimees Priit Potisepp leidis, et Hansapanga Kindlustuse uue toote puhul on tegemist klassikalise kogumiskindlustusega, millele on paar iluasja külge poogitud. Garanteeritud kümneprotsendiline aastaintress väga pikaks perioodiks on Potisepa sõnul tulega mängimine. «Kuna aga garantii kinnitatakse iga aasta eraldi, pole järelikult garanteeritud midagi,» lausus ta.

Potisepp välistas võimaluse, et sarnast toodet hakkaksid lähemas tulevikus pakkuma ka teised elukindlustusseltsid. Hansapanga Kindlustus on otseselt pangaga seotud kindlustusselts, pakkudes tooteid, mis ei pruugi sobida teiste kindlustusseltside turustrateegiaga, põhjendas Potisepp.

Hetkel kuum