Hansapanga aprillikasum suurim

19. mai 1998, 00:00

Hansapanga bilansimaht oli aprilli lõpuks ligi 10,4 miljardit krooni, mis jääb alla vaid Ühispanga varade mahule. Nelja kuuga on Hansapank teeninud 158 miljonit krooni puhaskasumit, mis moodustab 29 protsenti pangagrupi 550 miljoni kroonisest kasumiprognoosist.

Ühispank on teeninud nelja kuuga 83 miljonit krooni puhaskasumit, võrreldes mullusega on kasum kasvanud sel ajavahemikul üle kahe korra. Panga teatel vähendasid Ühispanga aprillikasumit Tallinna Panga ühinemise ettevalmistamisega seotud konsultatsioonitasud ja teised ettevalmistuskulud. Ühispanga asepresidendi Margus Schultsi sõnul pole pangal enam eriti võimalik Eestis bilansimahtu kasvatada, tuleb vaadata rohkem kogu Balti regiooni suunas. «Meie eesmärk on olla ikka üks suurematest, kasumlikumatest ja kvaliteetsematest pankadest,» sõnas Schults.

Hoiupank teenis aprillis ligi 23 miljonit krooni puhaskasumit. Arvestamata panga erakorralist dividenditulu vähenes panga tulu võrreldes märtsiga üle 8 miljoni krooni võrra. Tulude vähenemist põhjendas Hoiupank aktsiaturgudelt saadud 3,4 miljoni kroonise puhaskahjumiga. Hoiupanga varad vähenesid võrreldes märtsi lõpuga 200 miljoni krooni võrra, olles aprilli lõpuks 9,7 miljardit krooni. Hoiupanga omakapital vähenes aprillis ligi 203 miljoni krooni võrra tresooraktsiate bilanssi kandmise tõttu. Panga tütarfirma ostis välja Hoiupanga Töötajate ASi poolt investeerimispangale Daiwa Europe panditud Hoiupanga aktsiad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing