• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas üleskutse autorid peaksid asutama uue erakonna?

  Osasid üleskutsele allakirjutanuid ma tun-nen ja mõne poolt annaksin isegi hääle kergemini kui praegustele riigikogu liikmetele. Üleskutse on sisukas ja selles on väga konkreetseid ettepanekud. Mõned on võib-olla isegi liiga konkreetsed.
  Kindlasti on see aga positiivne, et suhteliselt noored inimesed sellise programmiga välja tulid. Praegune poliitikute põlvkond tuleks kiiresti välja vahetada. Arvan, et selle üleskutse eesmärk on oma nägu näidata ja tulla poliitikasse. Muidu poleks mõtet olnud seda asja teha. Kui nad oma erakonna loovad ja seeläbi poliitikasse tulevad, siis saavad nad rahva poolt suurema toetuse.
  Nad peaksid oma seisukohti veelgi täpsustama ja rahvani viima ning tulema juba välja uue erakonnana, millel on oma filosoofia, mis jääks poliitilisele areenile püsima ja saaks ka esindatud riigikogus. Senistel erakondadel ei ole olnud kandvat ideed ja sellepärast nad ongi lagunenud. 1992. aastal võitsid valimised noored sõbrad ja 1995. aastal vanad sõbrad.
  Kui nad peaksid liituma Reformierakon-naga, siis kindlasti mõni allakirjutanu pääseb riigikogusse. Ei tahaks uskuda, et selle üleskutse baasil tekib uus erakond.
  See oleks rumalus, kui nad üritaksid käivitada uue poliitilise liikumise. Meil on kõik ni?id täidetud. Rohkem ei ole poliitilisel maastikul uue erakonna jaoks ruumi. See killustaks veel seda kohutavat killustatust ja oleks isegi kuritegu meie poliitilisele tulevikule, kui nad looksid uue erakonna.
  Kui nad aga kellegi hõlma all oma ideid püüaksid realiseerida, siis oleks see väga mõistlik. Neil oli palju arukaid mõtteid. Üks asi, mis mulle silma torkas oli see, et nende nägemus oli liialt ühekülgne. Nad unustavad ära rataste vahele jäänud või halvasti edasijõudnud inimese, kes ei ole nii energiline, nagu nad tahaksid. Valimistel on raske edu saavutada, kui suur hulk rahvast jääb kahe silma vahele. Teine tõsine puudus, mis mulle silma hakkas, oli see, et nad ei paku mingisugust mehhanismi, kuidas oma eesmärke ellu viia ehk kuidas viia läbi poliitilist puhastust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Vähemalt viis väärt juhtimistera Eesti tippudelt: lihtne vallandamine ja töötajate maavarad
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.