19. mai 1998 kell 22:00

Nordika Kindlustus ühendab Maapanga müügivõrgu enda omaga

«Arvestades elukindlustusturu arengut, on see vajalik samm,» tõdes Arge. Maapank on tugev maapiirkondades ja seal kasvab kindlustuse tähtsus, lisas ta.

Meie reserv on, et suuname oma kohaliku panga personali kindlustusse, selgitas Arge. See võimaldab kindlustusseltsil suurendada tema sõnul turuosa märkimisväärsete väljaminekuteta, sest töötajate otsimise asemel on võimalik kasutada kohalikke olusid tundvaid endisi pangatöötajaid.

Seni on Nordika Kindlustusel esindused maakonnakeskustes. Valdades esindavad kindlustusseltsi valdavalt agendid. Maapanga 68 kontorist jääb saneerimiskava järgi alles 22, ülejäänud hakkavad tööle koostöös Eesti Postiga postipangana, kus on ühendatud postkontori ja lihtsamad pangateenused, näiteks rahaülekanded ja väljamaksed.

Nordika Kindlustuse lisandumisega panga suuraktsionäride ringi on lõpuks leitud vedur, kes suudab lahendada probleemid, jättes kõrvale eri omanike huvid ja rakendades tegevjuhtkonna eesmärgistatult tööle, lausus Maapanga juhatuse esimees Arvo Sarapuu.

Arge kinnitusel ei tähenda Maapanga saneerimine juhatuse väljavahetamist, vaid uue struktuuri väljatöötamist ja tugevdamist. «Me oleme tulnud eeskätt atmosfääri looma, mitte kedagi välja vahetama ega ümber tõstma,» kommenteeris ta.

Maapanga bilansimaht vähenes aprillis 152 mln krooni võrra 1,592 mld kroonini, mida Sarapuu põhjendas jätkuva emissiooniga. Kuu lõpu seisuga ei olnud Maapanka saabunud 15 miljonit krooni Neinar Seli firma Rondam emissiooniga märgitud aktsiate eest, lausus ta.

Aprilli lõpus oli Maapanga aktsiakapital 110 mln krooni, mis suureneb emissiooni lõpuks 125 miljonini.

Hetkel kuum