• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAs rekordiline kaubandusdefitsiit

  Teisipäeval toimus kaks valuutaturgudele olulist koosolekut, kus langetati rahanduspoliitilise tähtsusega otsuseid. Nii Jaapani Pank kui ka USA Föderaalreserv jätsid peamised intressimäärad muutmata.
  Kuigi Fedi otsus oli turgudele ootuspärane, kerkis intressitõstmine päevakorda esimest korda üle mitme kuu. Jaapani Pank ei võtnud samuti ette pretsedenditut sammu ning intressid jäid niigi rekordmadalalt 0,5 protsendilt alandamata.
  Nüüd on pilgud suunatud Saksamaa liidupangale, kes peaks samuti jätma repomäära muutmata. Toetus taolisele prognoosile tuli Saksamaa M3 rahapakkumisest aprillis, mis langes märtsikuu 5,1 protsendilt 4,7-le (aastasel baasil). Analüütikud prognoosisid küll selle vähenemist (4,95 protsendini), aga mitte nii suures ulatuses.
  Dollari kurss langes jeeni suhtes pärast teisipäevast tõusu 136,75 jeenini, eile Euroopa turgudel kasumivõtmise tulemusena taas alla 136 USD/JPY taseme. Kuna dollar/jeeni varitseb ikka veel Jaapani Panga interventsioon, kauplesid valuutadiilerid peamiselt valuutapaariga mark/jeen.
  Turgude meeleolu oli Fedi võimaliku intressitõstmise suhtes ebaselge. Aktsiaturud on tõusnud juba peaaegu neli kuud ning paljud investorid kardavad, et intressitõus võib dollarile mõjuda negatiivselt. Samuti võib see mõjuda halvasti Kagu-Aasia valuutadele.
  USA väliskaubandusdefitsiit kasvas märtsis 13,03 mld dollarini, mis on suurim alates selle arvutamise algusest (jaanuar 1992). Dollar langes seepeale 1,772 DEMini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.