Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahulik Key West asub pika maantee lõpus

  Kui satute Miamisse või selle ümbrusse, oleks patt jätta käimata Key Westis -- USA lõunapoolseimas punktis. Key West tähendab tõlkes läänesaarekest ja asub Mehhiko lahe suunas kaarduva arhipelaagi tipus.
  Sõit Key Westi on omaette elamus. Miamist lõunas on Everglades'i rahvuspark. See on alligaatoreid ja krokodille täis soo (krokodill on kitsamate, alligaator laiemate lõugadega). Samasse sohu kukkus ja kadus suur reisilennuk. Kui te aga püsite maanteel, ei saa teiega midagi juhtuda.
  Tee Key Westi kulgeb üle saarte ja saarekeste, mis on omavahel sildadega ühendatud. Neist pikim on Seitsme-miili-sild (11,2 km). Iga sild viib järgmisele kuivale maatükile -- Key Largo, Long Key, Grassy Key jne. Sildadel võib näha kalamehi üle rinnatise kõõlumas, vahel pelikan kõrval istumas. Saarekestel pakutakse kalastamis- ja sukeldumisvõimalusi, seal on mõnusaid mereandide restorane, mida kõike paraku ühe päevaga ei jõua kogeda.
  Key Westi läheb USA föderaalmaantee nr 1, mille lõppu jõudmisest Key Westis ka ametlik tahvlike teatab. Kaugemale ei vii enam miski.
  Key West ise on koloniaalstiilis väikelinn, roheline ja varjuline. Laia joonega Ameerika on Key Westis kokku tõmbunud: majad on madalad, tänavad kitsad, parkida pole sugugi lihtne.
  Postkontor asub auväärsel kohal kui endistest aegadest vajalik asutus. Postkontori juures on lubatud mõneks ajaks parkida, nii saate veidi jalgsi ringi vaadata.
  Key Westis elas ja kirjutas Ernest Hemingway. Tema sealveedetud aegu tähistab majamuuseum. Ka praegu võib baarides kohata valge habemega valgetes lühikestes pükstes vanemaid härrasmehi. Võta või jäta -- Hemingway ise.
  Ümber linnakese (või saarekese) saab teha ekskursioone lasteronge meenutavates kokkuhaagitud kärudes. Ehkki rand ei sobi supluseks, on see hea koht päiksevanniks.
  Key West on rahulik koht aja mahavõtmiseks. Et saareke asub piisavalt kaugel suurest Ameerikast, pole rahvast ülearu palju ja miljöö ei ole ehtameerikalik. Kindlasti on paljudele oluline käia ära millegi tipus. Key West ei ole küll poolus ega kõrge mäetipp ning ka ekvaatorini on palju maad, aga üks sümpaatne koht on see sellegi poolest.
  Tõenäoliselt ei lahku te Key Westist enne pimedat. Mööda maanteed US 1 seisab ees vähemalt kolmetunnine sõit tagasi põhja.
  Eurooplasele on Key Westi kulinaarsed elamused seotud eelkõige mereandidega. Tundub, et jänki jaoks ei vea ainult mereannid välja. Seafood'iga käib kohustuslikult kaasas midagi suurt ja kindlat, nagu näiteks ribi, grill või steak. Et portsjonid väiksed oleksid, seda USAs küll kurta ei saa.
  Ameerikas väidetavalt populaarseimaks täisteenindusega restoraniks hääletatud Benihana Steaks & Seafood ühendabki kõik eelpool kirjeldatud maitsed. Teie isiklik kokk prepareerib loomaliha, krabisid, vähke ja kana otse teie silme ees.
  Kelly's Caribbean Bar, Grill and Brewery pakub praktiliselt ametlikule budweiser'i õllele kohalikku konkurentsi: söögikoht pruulib ise Micro-Brewery Beers'i nimelist õlut.
  Einetada saab ka vabas õhus või Pan American Airways'i ajaloolises hoones. Külastage Hog's Breath Saloon'i, mis võib teile saada ka võõrastemajaks, kui olete otsustanud saarele kauemaks jääda.
  Selle piirkonna -- Florida, Key West, Kariibi mere saared -- kokteil on daiquiri, mida originaalis segatakse rummist ja laimimahlast. Mittealkohoolsetest jookidest pakutakse coolada'sid, mida segatakse mahlast, jääst, jäätisest jne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.