• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahulik Key West asub pika maantee lõpus

  Kui satute Miamisse või selle ümbrusse, oleks patt jätta käimata Key Westis -- USA lõunapoolseimas punktis. Key West tähendab tõlkes läänesaarekest ja asub Mehhiko lahe suunas kaarduva arhipelaagi tipus.
  Sõit Key Westi on omaette elamus. Miamist lõunas on Everglades'i rahvuspark. See on alligaatoreid ja krokodille täis soo (krokodill on kitsamate, alligaator laiemate lõugadega). Samasse sohu kukkus ja kadus suur reisilennuk. Kui te aga püsite maanteel, ei saa teiega midagi juhtuda.
  Tee Key Westi kulgeb üle saarte ja saarekeste, mis on omavahel sildadega ühendatud. Neist pikim on Seitsme-miili-sild (11,2 km). Iga sild viib järgmisele kuivale maatükile -- Key Largo, Long Key, Grassy Key jne. Sildadel võib näha kalamehi üle rinnatise kõõlumas, vahel pelikan kõrval istumas. Saarekestel pakutakse kalastamis- ja sukeldumisvõimalusi, seal on mõnusaid mereandide restorane, mida kõike paraku ühe päevaga ei jõua kogeda.
  Key Westi läheb USA föderaalmaantee nr 1, mille lõppu jõudmisest Key Westis ka ametlik tahvlike teatab. Kaugemale ei vii enam miski.
  Key West ise on koloniaalstiilis väikelinn, roheline ja varjuline. Laia joonega Ameerika on Key Westis kokku tõmbunud: majad on madalad, tänavad kitsad, parkida pole sugugi lihtne.
  Postkontor asub auväärsel kohal kui endistest aegadest vajalik asutus. Postkontori juures on lubatud mõneks ajaks parkida, nii saate veidi jalgsi ringi vaadata.
  Key Westis elas ja kirjutas Ernest Hemingway. Tema sealveedetud aegu tähistab majamuuseum. Ka praegu võib baarides kohata valge habemega valgetes lühikestes pükstes vanemaid härrasmehi. Võta või jäta -- Hemingway ise.
  Ümber linnakese (või saarekese) saab teha ekskursioone lasteronge meenutavates kokkuhaagitud kärudes. Ehkki rand ei sobi supluseks, on see hea koht päiksevanniks.
  Key West on rahulik koht aja mahavõtmiseks. Et saareke asub piisavalt kaugel suurest Ameerikast, pole rahvast ülearu palju ja miljöö ei ole ehtameerikalik. Kindlasti on paljudele oluline käia ära millegi tipus. Key West ei ole küll poolus ega kõrge mäetipp ning ka ekvaatorini on palju maad, aga üks sümpaatne koht on see sellegi poolest.
  Tõenäoliselt ei lahku te Key Westist enne pimedat. Mööda maanteed US 1 seisab ees vähemalt kolmetunnine sõit tagasi põhja.
  Eurooplasele on Key Westi kulinaarsed elamused seotud eelkõige mereandidega. Tundub, et jänki jaoks ei vea ainult mereannid välja. Seafood'iga käib kohustuslikult kaasas midagi suurt ja kindlat, nagu näiteks ribi, grill või steak. Et portsjonid väiksed oleksid, seda USAs küll kurta ei saa.
  Ameerikas väidetavalt populaarseimaks täisteenindusega restoraniks hääletatud Benihana Steaks & Seafood ühendabki kõik eelpool kirjeldatud maitsed. Teie isiklik kokk prepareerib loomaliha, krabisid, vähke ja kana otse teie silme ees.
  Kelly's Caribbean Bar, Grill and Brewery pakub praktiliselt ametlikule budweiser'i õllele kohalikku konkurentsi: söögikoht pruulib ise Micro-Brewery Beers'i nimelist õlut.
  Einetada saab ka vabas õhus või Pan American Airways'i ajaloolises hoones. Külastage Hog's Breath Saloon'i, mis võib teile saada ka võõrastemajaks, kui olete otsustanud saarele kauemaks jääda.
  Selle piirkonna -- Florida, Key West, Kariibi mere saared -- kokteil on daiquiri, mida originaalis segatakse rummist ja laimimahlast. Mittealkohoolsetest jookidest pakutakse coolada'sid, mida segatakse mahlast, jääst, jäätisest jne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.