21. mai 1998 kell 22:00

Suharto erruminek toetas jeeni

President Suharto tagasiastumine ja võimu üleandmine asepresident Jusuf Habibiele, kes peaks presidenditoolil olema kuni aastani 2003, mõjus positiivselt nii Kagu-Aasia aktsiaturgudele kui ka regiooni valuutadele. Dollar langes eile ennelõunal 134,91 jeenini, ei suutnud aga taset hoida ning langes taas alla 135 USD/JPY taseme. Turud ei ole veendunud, et Indoneesia majanduspoliitikas midagi väga olulist muutub. Ka uus president on n-ö Suharto mehi, seetõttu jälgitakse hoolikalt uue kabineti koosseisu. Standard & Poor'si läbi viidud küsitluse järgi ei usu ükski 12 vastanud institutsioonist, et Habibie võim kestab üle poole aasta.

Ootamatult varjutas jeeni eile hoopis Suurbritannia nael, mis kukkus Saksa marga suhtes kolmapäeva õhtuga võrreldes üle kahe penni 2,8693 margani (22,9544 kroonini), mis on naela viimase poole aasta madalaim kurss. Hoobi andsid naelale Inglise Panga nõukogu liige Willem Buiter, kelle sõnul toimub Briti majanduskasvu aeglustumine, ja oodatust väiksemad jaemüüginäitajad. Buiter, kelle sõnul majanduskasvu aeglustumine jätkub ka edaspidi, hääletas intressimäärade tõstmise poolt nii veebruaris, märtsis kui ka aprillis. Naela langust toetasid ka taas tõusma hakanud Austraalia dollar ja ?veitsi frank, mis tõusid just Suurbritannia valuuta vastu.

Saksa marga suhtes langes dollar kolmapäevaõhtuselt 1,7708 margalt 1,756-le (14,048 krooni). Kuna Mandri-Euroopa turud olid valdavalt taevasseminemise pühade tõttu suletud, jäid ka kauplemismahud tavalisest hõredamaks. Eile õhtul oli dollari kurss 1,7572 marka.

Hetkel kuum