• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas on oluline teada, kes ühte või teist parteid rahastab?

  Loomulikult, see, kes maksab, tellib ka muusika ja sellest tulenevalt oleks oluline teada, kes tellib. Näitlejad ju esitavad neid laule, mis neile dramaturgid ette kirjutavad. Mõistlik oleks teada, kes loo autoriks on. Siis saab ka lõpuks võib-olla tõesti teada, millised kavatsused ühel või teisel poliitilisel jõul hetkel Eestis on.
  Igasugune varjamine vihjab selgelt, et tegu on vale või lihtsalt kurikaelsusega. Raha päritolu ei ole siis hästi tuvastatav. Nii võib oletada, et Mani saar on üks tõsisemaid Eesti poliitika rahastajaid -- sealsed talupojad on otsustanud käe Eesti poliitikasse tugevalt sisse panna.
  Kui seda raha ametlikult avalikult poliitikutele kätte ei mängita, siis hakkab raha liikuma kuidagi teisiti ja sellisel juhul kogu see poliitiline protsess tervikuna kaotab rahva jaoks pildi ära. Ei saagi lõpuks teada, kes pildi peal on.
  Mina tahaksin küll teada, kes muusika tellib, siis teaksin ka, kas aplodeerida või vilistada.
  Minu jaoks küll ei ole see oluline, kes ühte või teist parteid rahastab. Rahastab see, kes tunneb, et ta vajab seda, ja kel on võimalus rahastada erakonda, mis kõige paremini väljendab tema poliitilist maailmapilti.
  Mind ei huvita, kelle raha mingi erakonna taga on. Samas, kui väga pikka aega ja väga edukalt on mingi erakond võimul ja väga suuri asju toimub sel ajal ja kui teatud ringkond nagu saaks sellest olulist kasu, et nad on võimu juures, siis võib lihtsa inimesena küll tekkida mõte, et äkki ikkagi kasutati kedagi ära ja kuskilt lihtsalt see rahastamine tuleb kõva protsendiga tagasi. Aga see on selline rikutud maailmavaade ja tegelikult niimoodi mõelda ei tohiks.
  Parteimaks oleks tegelikult õige asi. Nagu vanasti -- mingi protsent sissetulekust. Ta oleks selline kindel raha, ei toimuks sellist kaootilist raha andmist.
  Minul küll ei ole haiglast huvi teada saada, kes kui palju kellele raha andis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.