25. mai 1998 kell 22:00

Kas on oluline teada, kes ühte või teist parteid rahastab?

Loomulikult, see, kes maksab, tellib ka muusika ja sellest tulenevalt oleks oluline teada, kes tellib. Näitlejad ju esitavad neid laule, mis neile dramaturgid ette kirjutavad. Mõistlik oleks teada, kes loo autoriks on. Siis saab ka lõpuks võib-olla tõesti teada, millised kavatsused ühel või teisel poliitilisel jõul hetkel Eestis on.

Igasugune varjamine vihjab selgelt, et tegu on vale või lihtsalt kurikaelsusega. Raha päritolu ei ole siis hästi tuvastatav. Nii võib oletada, et Mani saar on üks tõsisemaid Eesti poliitika rahastajaid -- sealsed talupojad on otsustanud käe Eesti poliitikasse tugevalt sisse panna.

Kui seda raha ametlikult avalikult poliitikutele kätte ei mängita, siis hakkab raha liikuma kuidagi teisiti ja sellisel juhul kogu see poliitiline protsess tervikuna kaotab rahva jaoks pildi ära. Ei saagi lõpuks teada, kes pildi peal on.

Mina tahaksin küll teada, kes muusika tellib, siis teaksin ka, kas aplodeerida või vilistada.

Minu jaoks küll ei ole see oluline, kes ühte või teist parteid rahastab. Rahastab see, kes tunneb, et ta vajab seda, ja kel on võimalus rahastada erakonda, mis kõige paremini väljendab tema poliitilist maailmapilti.

Mind ei huvita, kelle raha mingi erakonna taga on. Samas, kui väga pikka aega ja väga edukalt on mingi erakond võimul ja väga suuri asju toimub sel ajal ja kui teatud ringkond nagu saaks sellest olulist kasu, et nad on võimu juures, siis võib lihtsa inimesena küll tekkida mõte, et äkki ikkagi kasutati kedagi ära ja kuskilt lihtsalt see rahastamine tuleb kõva protsendiga tagasi. Aga see on selline rikutud maailmavaade ja tegelikult niimoodi mõelda ei tohiks.

Parteimaks oleks tegelikult õige asi. Nagu vanasti -- mingi protsent sissetulekust. Ta oleks selline kindel raha, ei toimuks sellist kaootilist raha andmist.

Minul küll ei ole haiglast huvi teada saada, kes kui palju kellele raha andis.

Hetkel kuum