• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolimist tabavad ootamatud probleemid

  Valmistasime kolimist ette kuu aega. Kolimisfirma valimise töö tegi meie eest ära Sampo Kindlustus, kes kolis paar nädalat enne meid. Sampolt saime info, kellega nad kolisid ja valisime samuti Serviksi.
  Me ei osanud ette aimata, et kaste asjadega sedavõrd palju tekib. Pärast kastide kohaletoimetamist üritas kolimisfirma neid õigetesse kohtadesse paigutada. Tekkis momente, et kastid olid valedes kohtades. Seda oleks võinud vältida suuremate siltidega kastidel. Samuti jõudsid kastid asjadega kohale enne uut mööblit. Tööd oli uues kohas raske alustada. Kolimisjärjekord oleks võinud olla teistsugune ja mööbel kohale jõuda päev varem. Paraku jäi see lõpus kooskõlastamata.
  Kõigepealt tuleb võtta vä- hemalt kaks hinnapakkumust kolimisfirmadelt. Tallinnas on 80% kolimisturust Servekti ja KLG käes.
  Pakkumustest tuleb vaadata, mida firma pakub: millise hinnaga, millise kindlustustingimusega, millise ajagraafikuga, kas ühendatakse ka arvutivõrgud lahti ja pärast uuesti kokku, kas mööblit nõustutakse ka lahti ja kokku monteerima jne.
  Kogu töö on parem lasta teha kolimisfirmal. Kui keegi viib kolimise käigus oma arvuti ise uude kohta ja osa arvuteid viib kolimisfirma ning kolimise lõpus selgub, et üks arvuti on kadunud, tuleb lahendada, kes kadunud arvutit transportis. Et selliseid asju ei tekiks, on parem tellida täisteenus ja täisvastutus ühelt firmalt.
  Kolimist kindlustatakse veosekindlustuse põhjal, kasutades veosekindlustuse tingimusi.
  Võimalik on valida kolme kindlustuskatte variandi vahel. Kõige sagedamini valitakse kõikide riskide kindlustus. Seal on välistused ainult loodusmõjud, kliendi kuritahtlik teguviis, sõjad, mahu või kaalu kaotus, kahjud või kulutused, mis on seotud kindlustusobjekti pakkimise või vedamise ettevalmistamise puudulikusest või sobimatusest.
  Kindlustatakse ka kolimise venimisest tekkinud kahju, kui klient ei saa õigeaegselt uues kohas jätkata oma tegevust. See hõlmab üsna kallist vastutuskindlustust, mille peab sõlmima kolimisfirma, mitte tema klient.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.