25. mai 1998 kell 22:00

Kolimist tabavad ootamatud probleemid

Valmistasime kolimist ette kuu aega. Kolimisfirma valimise töö tegi meie eest ära Sampo Kindlustus, kes kolis paar nädalat enne meid. Sampolt saime info, kellega nad kolisid ja valisime samuti Serviksi.

Me ei osanud ette aimata, et kaste asjadega sedavõrd palju tekib. Pärast kastide kohaletoimetamist üritas kolimisfirma neid õigetesse kohtadesse paigutada. Tekkis momente, et kastid olid valedes kohtades. Seda oleks võinud vältida suuremate siltidega kastidel. Samuti jõudsid kastid asjadega kohale enne uut mööblit. Tööd oli uues kohas raske alustada. Kolimisjärjekord oleks võinud olla teistsugune ja mööbel kohale jõuda päev varem. Paraku jäi see lõpus kooskõlastamata.

Kõigepealt tuleb võtta vä- hemalt kaks hinnapakkumust kolimisfirmadelt. Tallinnas on 80% kolimisturust Servekti ja KLG käes.

Pakkumustest tuleb vaadata, mida firma pakub: millise hinnaga, millise kindlustustingimusega, millise ajagraafikuga, kas ühendatakse ka arvutivõrgud lahti ja pärast uuesti kokku, kas mööblit nõustutakse ka lahti ja kokku monteerima jne.

Kogu töö on parem lasta teha kolimisfirmal. Kui keegi viib kolimise käigus oma arvuti ise uude kohta ja osa arvuteid viib kolimisfirma ning kolimise lõpus selgub, et üks arvuti on kadunud, tuleb lahendada, kes kadunud arvutit transportis. Et selliseid asju ei tekiks, on parem tellida täisteenus ja täisvastutus ühelt firmalt.

Kolimist kindlustatakse veosekindlustuse põhjal, kasutades veosekindlustuse tingimusi.

Võimalik on valida kolme kindlustuskatte variandi vahel. Kõige sagedamini valitakse kõikide riskide kindlustus. Seal on välistused ainult loodusmõjud, kliendi kuritahtlik teguviis, sõjad, mahu või kaalu kaotus, kahjud või kulutused, mis on seotud kindlustusobjekti pakkimise või vedamise ettevalmistamise puudulikusest või sobimatusest.

Kindlustatakse ka kolimise venimisest tekkinud kahju, kui klient ei saa õigeaegselt uues kohas jätkata oma tegevust. See hõlmab üsna kallist vastutuskindlustust, mille peab sõlmima kolimisfirma, mitte tema klient.

Hetkel kuum