Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolimist tabavad ootamatud probleemid

  Valmistasime kolimist ette kuu aega. Kolimisfirma valimise töö tegi meie eest ära Sampo Kindlustus, kes kolis paar nädalat enne meid. Sampolt saime info, kellega nad kolisid ja valisime samuti Serviksi.
  Me ei osanud ette aimata, et kaste asjadega sedavõrd palju tekib. Pärast kastide kohaletoimetamist üritas kolimisfirma neid õigetesse kohtadesse paigutada. Tekkis momente, et kastid olid valedes kohtades. Seda oleks võinud vältida suuremate siltidega kastidel. Samuti jõudsid kastid asjadega kohale enne uut mööblit. Tööd oli uues kohas raske alustada. Kolimisjärjekord oleks võinud olla teistsugune ja mööbel kohale jõuda päev varem. Paraku jäi see lõpus kooskõlastamata.
  Kõigepealt tuleb võtta vä- hemalt kaks hinnapakkumust kolimisfirmadelt. Tallinnas on 80% kolimisturust Servekti ja KLG käes.
  Pakkumustest tuleb vaadata, mida firma pakub: millise hinnaga, millise kindlustustingimusega, millise ajagraafikuga, kas ühendatakse ka arvutivõrgud lahti ja pärast uuesti kokku, kas mööblit nõustutakse ka lahti ja kokku monteerima jne.
  Kogu töö on parem lasta teha kolimisfirmal. Kui keegi viib kolimise käigus oma arvuti ise uude kohta ja osa arvuteid viib kolimisfirma ning kolimise lõpus selgub, et üks arvuti on kadunud, tuleb lahendada, kes kadunud arvutit transportis. Et selliseid asju ei tekiks, on parem tellida täisteenus ja täisvastutus ühelt firmalt.
  Kolimist kindlustatakse veosekindlustuse põhjal, kasutades veosekindlustuse tingimusi.
  Võimalik on valida kolme kindlustuskatte variandi vahel. Kõige sagedamini valitakse kõikide riskide kindlustus. Seal on välistused ainult loodusmõjud, kliendi kuritahtlik teguviis, sõjad, mahu või kaalu kaotus, kahjud või kulutused, mis on seotud kindlustusobjekti pakkimise või vedamise ettevalmistamise puudulikusest või sobimatusest.
  Kindlustatakse ka kolimise venimisest tekkinud kahju, kui klient ei saa õigeaegselt uues kohas jätkata oma tegevust. See hõlmab üsna kallist vastutuskindlustust, mille peab sõlmima kolimisfirma, mitte tema klient.
 • Hetkel kuum
Kaamose ennustajate argumendid kaovad kui kevadine lumi
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroala inflatsioon pidurdus
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Tagatisrahaga üürileping – omanikule lahja, üürnikule kallis
Kolm aastat turul olnud Rendini üüriplat­­­vormi reklaam väitis, et kinnisvaramaakleritel on suva, mis üürisuhtest edasi saab. Osa­poolte arveteklaarimise käigus sai muu hulgas selgeks ka see, milline on maakleri roll üüriprotsessis ning kuidas omaniku ja üürilise jaoks kõige soodsamal ja turvalisemal viisil üürilepingut teha.
Kolm aastat turul olnud Rendini üüriplat­­­vormi reklaam väitis, et kinnisvaramaakleritel on suva, mis üürisuhtest edasi saab. Osa­poolte arveteklaarimise käigus sai muu hulgas selgeks ka see, milline on maakleri roll üüriprotsessis ning kuidas omaniku ja üürilise jaoks kõige soodsamal ja turvalisemal viisil üürilepingut teha.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Arvustus. Mazda CX-60 – 60 000 eurone maastur, millel polegi suurt puuteekraani
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.

Olulisemad uudised

Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.