26. mai 1998 kell 22:00

ERA Pank langes reitingu põhja

ERA Panga riskiaste on poole aastaga tõusnud üle 10 punkti 19,92 punktini. ERA Pangast jääb riskireitingus tahapoole vaid Maapank. Eesti usaldusväärseim pank on eelmise kuu tulemuste alusel Hansapank, kelle riskiaste oli aprillis 0,63 punkti.

ERA Panga bilansimaht kahanes eelmisel kuul üle 7 protsendi. Tallinna Panga riski- ja varahalduse osakonna juhataja Rändy Hütsi kommenteeris, et bilansimahu nii suur vähenemine on väikese panga puhul kahtlemata palju. Samas ütles Hütsi, et riskireitingu põhjal ei saa kaugeleulatuvaid järeldusi teha. «Reiting soosib üldjoontes suuri kommertspanku,» lisas ta.

ERA Panga bilansis on võrreldes märtsiga vähenenud enim nõuded välismaistele krediidiasutustele, 114,8 miljoni krooni võrra 43,2 miljoni kroonini. Nõuete vähenemine välisriikide krediidiasutustele on ERA Panga bilanssi võrreldes teiste Eesti kommertspankadega kõige enam mõjutanud.

ERA Panga juhatuse esimees Jaak Kiiker pidas bilansimahu kõikumist 7 protsendi ulatuses ühe kuu lõikes tavaliseks. «Samas on kasvanud sularaha ning nõuded keskpangale, samuti laenud klientidele,» rääkis Kiiker.

Kiiker ei osanud ERA Panga usaldusväärsuse langust Äripäeva reitingus kommenteerida. «Ma ei saa selle kohta midagi öelda, kui ma pole seda näinud,» lausus Kiiker.

Hetkel kuum