Uued katusekatted end tõestamas

27. mai 1998, 00:00

Praktikas on kinnitust leidnud roo- ja laastkatuste, valtspleki ning põletatud savikatusekivi kestvus -- uuemate, lühemat aega kasutusel olnud katusekatte materjalide kestvuse prognoos põhineb katsetustel.

Tabelis toodud materjalide kestvusajad eeldavad korralikult ehitatud ning projekteeritud katust ning materjali tootmisel tehnoloogia täpset järgimist.

Tabelis nimetatud materjali hind ei sisalda lisatarvikute ja aluskatuse maksumust.

Tabelis märgitud garantiiajad kehtivad vaid katusekatte materjalidele ega hõlma paigaldust. Tavaliselt antakse Eestis katusekonstruktsioonile seadusega kehtestatud kaheaastane garantii. Arenenud ehitusriikides on katuse tellijatel tavaks sõlmida garantiileping koos hooldusega (näiteks 10 aastaks), leping sisaldab ka hoolduse maksumust. Eestis pole see esialgu laialt levinud.

Eestis kaetakse umbes 90% katustest profiilplekiga, mis imiteerib hinnalisemat ja kvaliteetsemat materjali. ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing