Wicom jättis Tallinna ilma sooja veeta

01. juuni 1998, 00:00

Reede öösel lõhkes Tallinnas Ülemiste ja Tallinna katlamaja vahelise soojustrassi lüli, jättes mitmeks tunniks sooja veeta terve kesklinna ja vanalinna. Reedel kella kolmeks päeval suudeti avarii siiski sellisel määral likvideerida, et soe vesi taas tarbijateni jõudis.

ASi Tallinna Soojus tehnikadirektori Enn Kompi kinnitusel oli avarii osaliselt põhjustatud selllest, et Tallinna hotelli renoveeriv OÜ Wicom lõikas tööde käigus läbi linna reservtrassi. «Kui reservtrass oleks töös, poleks meil olnud vaja kiirustada Ülemiste katlamaja remonditööde lõpetamise ja katlamaja käivitamisega,» lausus Komp.

Kombi sõnul esitab Tallinna Soojus Wicomile kindlasti rahalise nõudmise, mille suurust on küll veel raske öelda. Nõude suurus kasvab iga päevaga 1300 krooni võrra, kuni reservtrass pole parandatud. Reedeks oli trassi lõhkumisest möödunud ligi 50 päeva, mistõttu võib Tallinna Soojuse nõue ulatuda 65 000 kroonini.

ASi Tallinna Soojus juhatuse liige Heino Junolainen hoiatas mai algul, et kui põhitrassiga midagi juhtub, võib kesklinn sooja veeta jääda.

Nii ka reedel juhtus. Sooja veeta jäid mitmed kesklinna ning vanalinna baarid ja asutused. Baari D?ungel ettekandja väitel olid nad vajadusel valmis ka vett soojendama, kuigi tänu headele pesemisvahenditele saab nõud puhtaks ka külma veega.

Ettekandja tunnistas, et loomulikult häiris sooja vee puudumine nende tööd, kuid õnneks on D?unglis ühes vahetuses piisavalt palju inimesi tööl.

Mitmed teised baarid said aga rahulikult tööd jätkata vaid elektriboilerite abil.

OÜ Wicom president Priit Vilba aga väitis kindlalt, et nemad ei kavatse midagi hüvitada ega tunne ennast ka kuidagi süüdi olevat. «Soojuse tarbimine on niikuinii praegu väike, sest kütteperiood on läbi, vaevalt et see katkestus mingit suurt kahju tekitas,» lisas ta.

Vilba hinnangul on reservtrass põhimõtteliselt nende oma, kuna asub neile kuuluval maal. «Kui Tallinna Soojus meile mingi nõude esitab, esitame vastu ja nii võib minna lõputuks kohtuvaidluseks,» lausus Vilba.

Wicom lõikas reservtrassi läbi aprilli keskpaigas, kuid pole seda seni teise kohta üle viinud, sest pole jõudnud kokkuleppele Tallinna Soojusega uue trassi asukoha suhtes. Uue trassi paigaldamise tähtaeg oli 25. mai.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:35
    Otsi:

    Ava täpsem otsing