• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poolas tagasihoidlik börs

  Poola on Ida- ja Kesk-Euroopa suurima ning kiiremini kasvava majandusega riik.
  Samas on Varssavi börs majanduse suurusega kõrvutades piirkonna üks tagasihoidlikumaid -- vaid 9% sisemajanduse kogutoodangust.
  Paranemist on oodata mitme suure riigiettevõtte erastamisest, mille hulgas on telesidekontsern TPSA ja hoiupank PeKaO, mis üksi Varssavi börsi koguväärtust kahekordistaksid. 20 protsenti TPSA aktsiate müük peaks riigile sisse tooma 3 miljardit dollarit.
  Võrreldes naaberriikide Ungari ja T?ehhiga algas Poolas erastamine suhteliselt hilja. Seejuures on positiivne, et Poola sai õppida teiste riikide vigadest. Niinimetatud rahvuslike investeerimisfondide valdusse on läinud 512 erastatud ettevõtet, mille osakuid Poola elanikud odavalt osta said.
  Varssavi börsil, kus on Kesk- ja Ida-Euroopa rangeim börsiinspektsioon, kaubeldakse umbes 140 firma aktsiatega. Tänavu peaks börsile jõudma veel vähemalt 40 ettevõtet. SD
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.