• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lellepil tubakafirmadega eriarvamus

  Rahandusministeerium valmistab ette seaduseelnõu, mille alusel suureneks järgmise aasta alguses tubakaaktsiis senise 4,5 krooni asemel 5,5 kroonini ühe sigaretipaki kohta.
  Swedish Match Eesti AS esitas esmaspäeval siseminister Olari Taalile pöördumise, kirjeldades aktsiisimäära tõstmisega kaasnevaid ohte. Swedish Match Eesti peadirektori Raigo Roosve andmetel laekus riigile 1997. aastal tubakaaktsiisi 63 miljonit krooni planeeritust vähem. Tubakafirma prognooside kohaselt ei saa riik tänavu kätte 157 miljonit krooni aktsiisimaksu näol, järgmisel aastal koguni 225 miljonit krooni.
  «See on raha, mis läheb puhtalt kuritegelike struktuuride taskusse,» väitis Roosve.
  Eelmisel aastal oli Eesti Roosve sõnul ainus Euroopa riik, kus salatubaka osakaal jäi alla 5 protsendi müüdud tubakatoodetest. Mujal riikides on salatubaka osakaal tema väitel keskmiselt 15 protsenti.
  Rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep ütles, et alati, kui riigil on kavas mingi aktsiisitõus, konsulteerib ministeerium selles suhtes tolliametiga. «Ma usaldan tolliametnikke, kes on seda meelt, et toll peab ja olukord ei ole nii halb, kui Swedish Match seda näidata üritab,» lausus ta.
  Lellepi sõnul ei saa jätta lõpmatuseni tegemata korrektiive seadustes, tuginedes väitele, et Eesti piir ja toll ei pea.
  «Tubakafirmade huvi on arusaadav, kui vaadata seda nende enda mätta otsast, aga need pöördumised ei tohiks takistada aktsiisi tõstmast,» lausus Lellep.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.