• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Monteeritav raudbetoon võimaldab kiiresti ehitada

  Monteeritavad raudbetoonelemendid valmistatakse suure tootmisvõimsusega tehastes ja nende paigaldus võtab vähe aega, sest ühendussõlmed on läbi töötatud ja elemente paigaldavad kogenud töötajad.
  Kiire paigaldamine hoiab kokku töömaakulusid (objekti ülalpidamiskulud ehituse käigus), seda eriti talvel. Tiheda ehitusgraafiku tõttu saab tellija-investor ehitise rutem kasutusse, mille tulemusel hakkab hoone kiiremini tagasi teenima ja investeeringu tasuvusaeg lüheneb.
  Monteeritavast raudbetoonist ehitamine sõltub tunduvalt vähem ilmastikutingimustest kui näiteks monoliitbetoon. Elemendid valmistatakse ühtlastes sisetingimustes, mis võimaldab hoida ühtlaselt kõrget toodete kvaliteeti. Seetõttu on ka elementide valmistamise kulutused konstantsed aasta ringi.
  Töömaakulutused suurenevad talvetingimustes ehitades tunduvalt. Minimaalne paigaldusaeg monteeritava raudbetooni puhul tagab summaarselt väiksemad töömaakulutused.
  Betoonelemente hoitakse sisetingimustes piisavalt kaua, et betoon jõuaks saavutada projekteeritud paigaldustugevuse. Kivinemise käigus kaotab betoon vett, mis tähendab, et monteeritav raudbetoon ei vaja töömaal enam pikka kuivamisaega, vaid võimaldab kiiremini sisetööde juurde asuda. Samuti tagab vee väiksem kogus konstruktsioonis tervislikumad ekspluatatsioonitingimused, sest hiljem betoonist eralduv vesi võib reageerida viimistlusmaterjalidega ja tekitada terviskahjustavaid aineid või hallitust.
  Betoonelementidest hoonetel on suurepärased eeldused ekspluatatsioonikulude kokkuhoiuks. Betoonfassaad ja -karkass ei põle ega roosteta ja on vastupidav mehaanilistele vigastustele. Betoonil on omadus talletada endasse soojusenergiat ja tasandada seeläbi hoone ööpäevaseid temperatuurierinevusi. Raudbetoon on kestev materjal ja see kajastub raudbetoonelementidest ehitatud hoonete pikas kasutuseas ja kõrges edasimüügihinnas.
  Standardelemendid võimaldavad ehitada odavamalt -- elementide standardiseeritud ühendused ja ühesuguste elementide seeriate kasutamine viib ehituse maksumuse alla. Paindlik tootmistehnoloogia pakub arhitektidele projekteerimisvaheldust.
  Välisviimistlusega saab hoonele anda originaalse välisilme. Viimasel ajal on arhitektide seas populaarne nn vuukidevaba fassaad, kus kahekihilised soojustatud elemendid kaetakse krohvikihiga.
  Praegune ehitustrend on suured ja avatud ruumid, mis võimaldavad vaba ruumilahendust ja hõlpsaid ümberkorraldusi ruumiprogrammis. Need omadused lisavad raudbetoonelementidest hoonele veelgi väärtust. Monteeritavas elemendihoones on eelpingestatud vahelaepaneele kastutades võimalik saavutada suuresildelisi avasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vadim Orlov: Narva arengu võtmeküsimus on, kuidas tõsta keskmist palgataset
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Narva vajab uusi ettevõtteid, mille ärimudel ei põhine odaval tööjõul, kirjutab Narva tööstuspargi juht ja linnavolikogu kandidaat valimisliidust "Katri Raigi nimekiri" Vadim Orlov vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Soome tööampsufirma kasutab Eestit katsepolügoonina
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Soome suurim tööjõudu vahendav platvorm Treamer alustas Euroopasse laienemist Eestist, mis on nende jaoks katseturg.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.