• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Briti nael 25% ülehinnatud

  Nii dollar kui ka mark langesid eile jeeni suhtes, sest finantsturgudel spekuleeriti võimalusega, et seitsme juhtiva tööstusriigi aserahandusministrid võivad nõustuda jeeni toetamisega 9. ja 10. juunil Pariisis toimuval kohtumisel. Möödunud kuu tippkohtumisel USA sellega igatahes ei soostunud ning suurem osa analüütikuid on skeptilised ka seekord. Usutakse, et toetust saab Venemaa, aga mitte Jaapan. Briti majandusleht Financial Times märkis sarkastiliselt, et valdav osa analüütikuid usub, et aseministreid huvitab jeenist enam jalgpalli maailmameistrivõistluste avamine.
  Samas ollakse ka seda meelt, et jeeni edasine kiire langus võib tuua kaasa Hiina jüääni devalveerimise, mis omakorda võib põhjustada valuutade devalveerimist terves maailmajaos. Kuna eelmisest G7 kohtumisest saadik on olukord Aasias halvenenud, oleks hea, kui midagi siiski ette võetakse.
  Dollari kurss Saksa marga suhtes, mis veel teisipäeva õhtul oli üle 1,78 DEMi, langes eile pärastlõunaks üle penni, 1,77 margani. Marka aitas lisaks jeeni tugevnemisele ka finantsturgude tõus Venemaal, sest marka mõjutab Ida-Euroopa riikide majanduse stabiilsus.
  Suurbritannia naela kurss langes pärast Washingtonis asuva rahvusvahelise ökonoomikainstituudi uurimuse avaldamist, kus järeldus, et nael on Saksa marga ning teiste valuutade suhtes 25 protsendi võrra ülehinnatud. Eile 2,90 marka (23,20 krooni) maksnud naelsterlingu tasakaalustatud kursiks hindab instituut umbes 2,10--2,50 marka (16,8--20,0 krooni). Sellel tasemel oli naelsterling 1996. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.