• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mart Sõra saatuse määrab Keskerakond

  President Meri esitles eile Mart Sõrga kui kolmandat kandidaati keskpanga nõukogu esimehe kohale ja palus riigikogu liikmetel nädala jooksul seda kandidatuuri kaaluda.
  Jürgen Ligi Reformierakonnast ütles, et keskpanga nõukogu liige Mart Sõrg leidis üksmeelse toetuse, sest Reformierakond soovib Eesti rahapoliitika hea maine püsimist.
  Isamaaliidu esimehe Toivo Jürgensoni sõnul tuleb korraldada erakorralised riigikogu valimised, kui tekib järjekordne viivitus nõukogu esimehe kinnitamisel. «Kui Sõrg lükatakse tagasi ja Eesti Pank jääb põhiseadusliku institutsioonina ilma järelevalveorganita, tunnistab koalitsioon ennast lõplikult teovõimetuks,» ütles Jürgenson.
  Keskerakond otsustab Mart Sõra toetamise järgmisel nädalal, kui on professoriga kohtunud. Liina Tõnisson Keskerakonnast ütles, et soovib teada saada, kes kannab poliitiliselt sõltumatu esimehe valimise korral vastutust.
  «Kui president kavatseb vastutuse endale võtta, siis selgitagu, kuidas ta vastutust kannab,» selgitas Tõnisson. «Seni on Lennart Meri panganõukogu esimeest otsides käitunud elevandina portselanikaupluses.»
  Valitsusliit Mart Sõrga ei usalda. Valitsusliit lükkas Sõra kandidatuuri tagasi, sest Sõrg on väidetavalt nõrk juht ning kuulub praegusesse panganõukogusse.
  «Ametis oleva panganõukogu nõrkuse tõttu on saanud võimalikuks 10 miljoni dollari kadumise skandaal,» ütles Maaliidu esimees Arvo Sirendi.
  Koonderakonna ja Maarahva ühendus otsustas eile hommikul, et valitsusliit toetab nõukogu esimehena Jaak Leimanni, Olev Raju või Tiit Vähi kandidatuuri.
  Reformierakond oli valmis toetama valitsusliidu soosikutest Jaak Leimanni kui poliitiliselt erapooletut kandidaati. Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Andres Taimla ütles, et Olev Raju rahapoliitilised käsitlused ei vasta Eesti tänastele vajadustele ning Tiit Vähil puudub nõutav haridus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.